keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Keiloja kaatamasa

Oonhan mää tainnu joskus mainita, että oon kulukenu maanantaisin pitämäsä käsityötunteja sivukylän koululla. Tänä kevväänä koulu lopetettin kokonaan joten sen myötä loppu myös mun hommat.
Tälle iltaa oli sovittu kolleekoitten kans, että kokoonnuttaan yhteen viettämmään vähä niinku päättäjäisiä.
Ensin jottain mukavaa tekemistä.
Mentiin keilahallille.
Osa naisista oli keilapalloja viskonu aikasemminki, mulle tää homma oli ihan uutta.
Pikkusen meille annettin ohojeita miten pallua pijetään kiinni ja miten se tulis heittää. Kyllähän se aika helepolta näyttää, ku vierestä kahtoo toisten heittämistä, mutta ei se pallo aina mee siitä kohtasta mistä sen olettaa menevän. Vaikka kuin tsiikaa ja tähtää keskelle, pallo saattaa kieriä ränniin. Palloon saatto tulla heitettäesä kierrettä, jolloin pallon suunta muuttu suuresti vieriessään kohti keiloja.
Sen huomasin, että mitä enemmän heittoon sai voimaa sitä paremmin pallo meni suuniteltuun kohtaan.

Ennen keilaamisen alakua piti tehä vuorolista josta näkkee pistekertymän. Aika tasavertasta sakkia oltiin, ei pahasti jääty jäläkeen heistä jotka olivat keilanneet aikasemminki.
Puoli nelijältä alettin keilaamaan ja viijeltä tulosnäyttö ilimotti, että peliaika on loppu. Puolesatoista tunnisa  ehti kyllä heitellä pallua ihan riittävästi näin ekakertalaisen mielestä. Saattaapi huomen aamulla tuntua olokapääsä, että jotaki on tullu illalla tehtyä. Keilaaminen sai porukan näläkäseksi, suunnistettiin keskustaan kahtelemmaan joku kiva paikka mihin mentäs syömään.
Tämä vaikutti kivalta.
Hyvä valinta oli tulla tähän ravintollaan. Sisällä oli viihtysää ja palavelu oli erinomaista.
Hyvältä maistuu, kuva kertoo enemmän ku tuhat sannaa.
Kiitos teille ihanaiset seuralaiset ja oikeen mukavaa kessää.

6 kommenttia:

 1. Teillä näytti olevan tosi mukavaa. Harmi että koulu lopetettii

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se harmi että pienet koulut loppuu. Oppilaat siirretään isompiin kouluihin joissa luokkakoot aina vaan kasvaa ja opetus on haasteellisempaa. Ei hyvä suuntaus mun mielestä.

   Poista
 2. Hauska oli löytää blogisi. Minusta on niin mukava kun mummotkin pitävät blogega - olen itsekin mummo. - Pidätkö puutarhakirjoista? Minulla on blogissani arvonta, jossa palkintoina on kolme puutarhakirjaa. Kesäterkkuja Pihakuiskaajan puutarhasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetulua lukijoitten joukkoon, mukava ku löysit plokini. Puutarhakirijat on oikeen mukavia, niitä on joskus tullu selattua lähes työkseen. :)

   Poista
 3. Keilaus on yllättävän kivaa touhua. Siitä on tullut meille vähän semmoinen kerran kesässä -juttu. Kun kesälomat alkaa, rupeaa tuntumaan, että pitäis päästä taas. Vielä tänä kesänä ei ole käyty. Jos joskus toistekin menette, ni kokeilkaa hohtokeilausta kanssa. Muuten sama touhu, mut tunnelma salissa valoineen jännä. Kyllä on aina sääli, kun pieni koulu loppuu. Omat lapset on saanut käydä semmoista ja minusta pieni on hyvä, kun oppilaat, opettajat ja muu koulun väki tuntee toisensa. Kavereita on yli luokkarajojen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätyin miten pian siihen tuntu jäävän koukkuun.

   Poista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Vintillä pikkupuolen välikaton laittua

 Pikkupuolen vintin välikattoa ollaan laitettu kuntoon. Vanahat täytteet lapioitiin ensin ulos, niinku aiemmin kirijotin. Sitte vanaha vint...