keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Hirsitalon remppaa: tuvan tyhyjäystä

Maanantaina käytiin aamupäivästä konevuokraamosta hakkeen piikkauskone, ku pitäs saaha petonilaattiat tuvasta ja entisestä saunasta hajotettua. Kahen jäläkeen päästiin tosi toimiin.

 Muutaman tunnin päästää oli saunan laattia hajalla, osa petoneista jo kartanolla.
Ettei vaarille tulis tärinätautia piti munki välillä vähä piikata.
Iltaan mennesä oli tuvan laattiaki lähes puoleen välliin piikattuna. Onhan se pölystä touhua, mukava oli päästä käymään suihkusa ennen nukkumaan menua.

Tiistai aamuna hommat aloteltiin kaheksan aikoihin ku apumies tuli hommiin. Vaari piikkas suurimman osan  laattiasta, hiki valu ja kahavia kulu, mutta kahteen mennesä oli homma selevä.

Huh, huh, olihan siinä hommansa.
Kahavitauon aikana päätettiin, että jatkettaan hommaa seuraavana päivänä. Johan tuosa tuli yhelle päivää rehkittyä ihan tarpeeksi. Suuret kiitokset Alpo-apumiehelle. Iliman hänen apuaan ei ois tuvan petonit vielä kartanolla, niitä ku ois ollu yksin aika hankala irrotella sillä aikaa ku vaari piikkas. Kahestaan petonien irrottelu kävi suhteellisen sutjakkaasti.

Ilta oli kuiten vielä kaunis ja aurinkoinen, innostuttiin vaarin kans siistimmään vähäsen pihamaata. Siinäpä siistimistä riittääki. Pihhaa ku ei oo vuosikausiin hoijettu niin sielähän kasvaa rehottaa vaikka mitä, nokkosta, koiranputkia, marijapensaita, mesiangervua ym. Kaiken rikkaruohon keskellä sielä täälä kukkii kauniita luonnonkukkia jotka tekis mieli kyllä säilyttää.
Vaarin oma keskiviikon aamulausunto eilisestä päivästä: "Pi-pi-pi-piik-ka-ka-uus  tä-tä-tä-ri-ri-sytti  li-li-hak-sia  iha  ki-ki-piäksi  asti. Kä-kä-kämmenet  ja  so-so-sormet-ki-ki  on  ni-in  tur-ta-ta-na  et-et-tei  ki-ki-ri-ri-jote-tu-tu-ksi  ta-taho saaja. Va-aan  jo-jojospa  se  tä-tä-s-tä-tä.

1 kommentti:

  1. On teillä siinä urakkaa kerrakseen. Mukavaa on seurailla.
    Vaarille tiedoks että ei sitä piikkauskonetta piä rystyset valkosena puristaa, kuhan senverran pitää kiinni että piikkaa sieltä mistä on tarpeen, mutta tää neuvvo taitaa tulla myöhässä...

    VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Aitta pieni punanen

Aitan seinät puhistuksen jäläkeen. Hellesää ei ollu paras mahollinen keli maalausta ajatellen mutta enpä vihtiny alakaa oottelemmaan piliv...