perjantai 10. kesäkuuta 2016

Hirsitalon remppaa: tapetteja, lankkuja, kunttaa ja multaa

Viikon aikana vaari ehti puuhastelemaan yhtä jos toista. Täsäpä pieni kuvasarija tapahtuneesta.
 Kartanokamarin nurkasta lähti komero ja seinistä ilimesty näkyville menneitten vuosien tapettikertoja.
On ne vaan hienoja nuo vanahat tapetit. Kirkkaan sininen sävy on aika raju vaihtoehto.Ruskijan sävyset kukkatapetit näyttää olleen suosittuja sävyjä.
Kartanokamarin laattialankkkujen alusta oli tämän näkönen. Kunttaa ja multaa vuorotellen laitettu eristeeksi. Ei kai tuo kovin mahottoman lämmin oo tainnu olla.
Kuntan ja mullan alla oli hieman harva hirsinen alapohoja. Tuosa laattiasa on ainaki tuuletus pelannu, mahottomia rakoja.
Kaikki moska ja törky heitettiin akkunasta kartanolle. Melekonen kasa niitä siihen kerty. Tuostahan ne on heleppo levitellä tantereelle niin maatuvat muutamasa vuojesa.
Kirkonpuolen nurkkakamarin laattia oli huonommasa kunnosa, alapohoja oli pettäny ja laattia on lysähtäny alas. On siinä ollu vaarilla naama mustana pölystä, hyhh...hyhh..
Päivä paistaa läpi molemmisa kamareisa alimmaisten hirsien välistä joten sehän tietää sitä, että alimpia hirsiä joutuu korijailemmaan ja osasta vaihtammaan kokonaan uusiksi.
Laattioitten alta löytyy monenmoista roinaa. Pitäneeköhän nuo ottaa talteen, puhistaa ja ölijytä ja laittaa uuteen porstuaan koristeeksi.
Näköala vinttikamarin akkunasta. Aitan katto kaipaa kiireesti kans korijausta. Vaarin suunnitelmisa on tehä siihen väliaikanen suojakate jottei saje pääse ennään sisälle kastelemmaan paikkoja.2 kommenttia:

  1. Hei! Mukava blogi sinulla! :) Ihan sydäntä lämmittää, että Merijärven komein vanha talo korjataan. Olenkin sitä jo 6 vuotta katsonut, että kuka tuon pelastaisi. Olisi mukavaa käydä joskus katsomassa teidän työmaata, olette myös tervetulleita meille, kun samalla kylällä rakennetaan. Meidän blogi: https://kotirantaan.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Hei ja tervetulua sivulle lueskelemaan juttuja sekä myös käymään työmaalla. Oleskellaan sielä tänä kesänä heinäkuun loppupuolelle saakka.

    VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Tuvan ja kamarin laattiat

Parin viimesen viikon aikana on hirsitalolla ollu touhua. Laattioitten teko edistyy mukavaa vauhtia. Torstaina tämän näköstä....