tiistai 28. kesäkuuta 2016

Hirsitalo remppaa; hirsiä, hirsiä

Viime viikolla vaari soitteli ja kerto ostaneensa toisen hirsitalon. Oli nähäny netisä myynti-ilimotuksen ja innnostu tekkeen kaupat. Vähän ajan päästä sano, että talo ei oo ennään pystysä, vaan on purettu ja hirret oli ollu sen verran hyväkuntosen näköset, että päätti ostaa ne. Me ku tarvitaan talon kengittämisseen hirsiä, niin nuistahan ne saahaan mukavasti ku lähes saman kokosia ovat talot. Ylmääräisistä hirsistä voi sitte rakentaa joutesaan koirankopin, saunan, grillikatoksen, leikkimökin ja palijo linnunpönttöjä.
Alakuviikon hommana oli rakennella kehikko kartanolle, jonka päälle saahaan uuvet hirret latua.
Kaunis oli aamupäivä ku alotimma kehikon tekua. Mahollisimman tasanenhan siitä pitäs saaha jotta hirret pyssyy suorasa. Siihenpä  niitä on hyvä alakaa sitte latomaan, kuhan hirret saahaan pihamaalle tuotua
Tälle päivälle oli aamu yheksäksi sovittu, että mennään siirtämmään hirsikasa kärryyn jolla hirret kuskataan meijän kartanolle. Aamusella näytti että saattaa vesisaje vähä haitata hommaa, vaan eipäs haitannu. Päivän päälle alako aurinko paistammaan ja oli tosi nätti keli.
Olihan se hikistä hommaa, voi mahoton paikka. Ei niin hätä saanu olla, etteikö ehi juomataukoja pittään.
Kaks miestä oli allaalla nostelemasa hirsiä, yks mies ja yks akka ylläällä ottamasa niitä vastaan ja latomasa kärryyn.
Pari päivää ehtii kroppa pallautummaan tämän päivän uurastuksesta. Perijantaiksi on sitte tievosa pikkunen urakka kuorman purkamisesa. Tästä se homma jatkuu. 

1 kommentti:

  1. Voi hyvä ihme, miten iso urakka teillä on ollut. Olette todella hyväkuntoisia. - Työniloa ja muista myös nauttia kesäpäivistä!

    VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Uskalla lekotella

Kahto ja mieti, mitä näät? Joskus on hyvä uskaltaa erottautua joukosta ja tehä asijat toisin miten muut tekkee. Jos kaikki muut ovat v...