keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Cerafit pannu

Ostos - TV:sä on pyöriny mainos Cerafit paistinpannusta. Mainoksesa ne kehhuu pannun erinomaisuutta ettei sen pintaan tartu mikkään ja se paistaa hyvin ja tasasesti. Pikkusen herätti epäluuloa ku heittävät pannulle rautanauloja eikä jäis naarmun naarmua pannun pintaan.

Valurautasta paistinpannua ei voita mikkään. Siinä uskosa minäki olin siihen asti kunnes kokki toi Cerafitin jonka oli löytäny kirpparilta. Käyttämätön, ei naarmun naarmua ja vielä kullatun värinen.
Täytyy myöntää, Cerafit yllätti. Pinta tosijaan puhistuu pyyhkäsemällä. Yhen kerran piti puhistaa veellä ku paistoin broikkusuikaleita joisa oli mukana sitä ällöä marinaatilientä. Liemi takertu pannun pintaan kiinni eikä irronnu talouspaperilla pyyhkästen. Laiton pannuun vettä, pyörähytin kerran pari ja huutelin, hyvin irtos.
Pannuun ei tarvis paistaisa käyttää voita tai ölijyä, mut mää käytän se vaikuttaa makkuun.
En vois kuvitellakkaan paistavani muikkuja iliman voita.
Eilen paiston pannulla lättyjä. Kokkeilin iliman voita ja voin kans. Lätty irtos paremmin ku olin laittanu voita.
Maistellessani lättyjä mietin voiko pannu vaikuttaa lätyn makkuun. Tulin siihen tulokseen, että kyllä se vähä vaikuttaa. Valurautasella paistaa parempia lättyjä.

Cerafitin etuja on  pannun keveys ja heleppo puhistaminen. Sitä en oo vielä testattu kestääkö pinta rautanauloja tai metallista paistinlastaa. Eppäillyttää, en taija kokkeilla jos sattuu tulemaan naarmuja, pannuhan on sitte entinen.
Tämmösiä keraamisella pinnotteella olevia paistinpannuja on markkinoilla monenlaisia ja hinta sen mukanen. Huippu hyvistä tietysti pyytävät ylihintaa, mut sehän on yleinen käytäntö bisneksesä.
Pannun pohojan pinta ja paksuus vaikuttaa suurelta osin lopputulokseen. Mitä ohkasempi pohoja, sitä helepommin kai pihivit kärähtää. Tai jos kuumentaa pannun liijan äkkiä liijan kuumaksi pannun pohoja saattaa vääntyä. Ainaki teflonpannulle kävi niin.
Mut olipa niin tai näin, Cerafitilla on ihan hyvä paistaa.
Valurautasesta pannusta en  kuitenkaan luovu. Oletan että se kestää kuitenkin vuosien saatosa pitemmän aikaa mitä Cerafit. Valurautasen pinta kestää ja paranee vaan jos muistaa sillon tällön rasvapolttaa sen.
Aika näyttää miten käynee.

10 kommenttia:

 1. Hieno vinkki, koska ostostelsuun omat epäilykset. Kerran tilattu sieltä sellainen vihreä höyrypesulaita ja voi että se oli mahtava, kunnes tuli tiensä päähän>viikossa. ;) Ja palauttaminen onnistui kyllä, mutta harmittavan paljon säätöä teetti.

  Valurautapannussa paistetut letut, oi nam. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näipä se tahtoo usein olla, että tuotteitten palauttaminen saattaa joskus olla työlästä. Mut kiva juttu että palautus onnistui.

   Poista
 2. Olipas hyvä kuulla käyttäjän kokemuksia. Minäkään en oo uskonu niihin mainoksiin. Mutta oon kyllä samaa mieltä valurautapannusta. Mulla on niitä kolme: iso, pieni ja lätty. Tosin pakko myöntää, että eniten käytän lättypannua.
  ter. Heeka

  Niin ja makuun varmasti vaikuttaa. Oon paljon miettiny, että vaikuttaako myös hella makuun. Jotenkin ajattelisin, ettei voi, mutta kun meillä oli vuokralla muutaman vuoden ajan pieni mökki, jossa oli puuhella, niin kyllä kaalikeitto ja kiisseli maistuivat mielestäni erilaisilta siinä keitettyinä. Tosin voihan olla, että ympäristökin vaikutti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieman kans mietin sitä, että saattaahan siihen makuun vaikuttaa juuri ympäristö ja paistohetken mieliala. :)

   Poista
 3. Ostin juuri tänään keraamisen pannun keskiseltä. niitä oli monen hintiaisia, valitsin sitten kalliimmasta päästä olevan, kun kuvittelin, että siinä hinta ratkaisee laadussa, en tiedä sitten miten käy, onko hyvä käytössä ja niin kans on etten kyllä valurauta pannustani luovu. Mutta rinnalla on ollut teflonpannu, nyt sitten uusi keraaminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytäsähän sen pian huomaa onko pannu hintansa väärti.

   Poista
 4. Ystäväni ja blogiystäväni Unelma suositteli minulle keraamista paistinpannua ja olen käyttänyt sitä muutaman vuoden ja ollut supertyytyväinen. Valurautapannu on mökillä ulkokeittiökäytössä, keraamiset paistinpannut muussa ruuanlaitossa. Hyväksi havaittu.

  VastaaPoista
 5. Hienoa että ostos on ollut onnistunut. Kyllähän muikut ja lätyt voita kaipaa, siitä se maku tulee...eihän sitä rasvaa tarvitte kilokaupalla syödä!
  Minulla on nykyään keraaminen liesi niin arveluttaa aina nuo tuommoiset ostokset, pitää aina tarkkaan kysellä sopivuus.
  Kiitos kun olet liittynyt lukijakseni, aina ilahdun:-) Itse liityn kanssa sinun lukijaksesi kunhan ehdin, nyt kortti kutsuu tekijäänsä:-))

  VastaaPoista
 6. Cerafit 28 cm vähän käytetty pannu lähti just roskiin vajaan vuoden käytön jälkeen. Ohjeitten mukaan rasvattu, vedellä pesty, talouspaperilla kuivattu jne. Kaikki paloi pannun keskellä pohjaan. Pieni pannu toimii vielä.

  VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Uskalla lekotella

Kahto ja mieti, mitä näät? Joskus on hyvä uskaltaa erottautua joukosta ja tehä asijat toisin miten muut tekkee. Jos kaikki muut ovat v...