lauantai 7. helmikuuta 2015

Ulos kaapista

Kun kirvesmiehen poika ja kirvesmiehen tyttö asuvat saman katon alla, nii tee-se-ihte meininki on välillä haasteellisen inspiroivaa. Tämän viikon rojektina oli pikkukamari, sinne piti saaha lissää tillaa.
Kamarisa on ollu ihan tavallinen runkopatjasänky ja ny se piti saaha pois laattialta tillaa viemästä. Ensin ajateltiin luopua sängystä kokonaan, mutta siitä ajatuksesta luovuttiin. Sänkyä tarvii aina sillo ku tullee yövieraita.
 Päätettiin rakentaa kaappi ja nostaa sänky seinälle.
Yhesä tekeminen on mahottoman mukavaa. Työn jako oli ihan selevä. Kokki mietti ja ajatteli erilaisia malleja. Hän kävi pari viikkoa sitten ostamasa levyt, saranat, liimat ym. mitä rojektisa tarvitaan. Viimein hän löyti aikaa sieltä täältä ja aina muitten hommien välisä mittas, sahas, poras, ruuvas, lakasi ja imuroitti.
Mää hoitelin pomon ja makutuomarin virkaa.
Sängyn pohoja on kaapin etupuoli, ja siihen pohojaan tehtin kolome pientä hyllyä.

 Siinä se on ulos kaapista otettuna. Sängyn kaapin puoleisesa pääsä on saranat joitten varasa sänky kääntyy kotalaisen helposti alas. Pienet hyllyt jää täsä vaiheesa sängyn alle, joten ne on hyvä muistaa tyhyjentää ennen kaapin aukasua.
Kaapin etteen tuli hyvä tila työpöyvälle. Pöytä on kasattu kahesta ikean laatikostosta, pöytälevy on irtonainen jotta se on heleppo nostaa seinää vasten sillo ku sänkyä tarvitaan. Laatikostoja on heleppo liikutella, niisä on rullat alla.

7 kommenttia:

 1. Täällä on niin mukavia mutinoita, että on kivaa olla täällä. <3 Aurinkoa päivään! Kiitos lämpimästä viestistä. <3

  VastaaPoista
 2. Jopa onkin mainio idea. Ja hyvin toteutettu.

  VastaaPoista
 3. Olipahan hieno idea.
  t. Heeka

  VastaaPoista
 4. Onpas mainio idea.. sänky hienosti hyllyn takana:)

  VastaaPoista
 5. Kätevääkin kätevämpi juttu. Aivan hieno.

  VastaaPoista
 6. Oi tämä on minulle tuttu juttu, nimittäin kummitädilläni oli Jyväskylässä jo 1950-luvulla tämmöinen kaappi josta sai sängyn esille...nukuin siinä monta yötä! Tosin ei mitään hyllyjä, näytti vaan seinältä.

  VastaaPoista
 7. Vautsi, mikä idea! Harmi kun meän perheessä ei kummallakaan ole kirvesmiehen vikkaa.

  VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Uskalla lekotella

Kahto ja mieti, mitä näät? Joskus on hyvä uskaltaa erottautua joukosta ja tehä asijat toisin miten muut tekkee. Jos kaikki muut ovat v...