keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Äly hoi, järki älä jätä

Sattupa taas silimiin paikallislehestä semmonen juttu, mikä herätti minusa kritisoimisenpeikon herreille.
 Voijaanko tosijaanki toimia näin ja kuinkahan yleistä mahtaa olla.

Ite lehtijuttuun, otsikko osu silimiin.
 Onko tässä mitään järkeä?
Jutun oli kirjottanu nainen, joka asui lähes kaheksankymmenen kilsan pääsä kaupungista. Hänen piti päästä laboratorioon ja lääkäriin,  joten hän tilas taksin. Nainen oli soittanu lähitaksille kysyäkseen neuvoa taksin tillaamisesta. Hän sai kelataksin numeron ja tiedon että lähitaksi on tilattava mikäli se on vappaana.
Nainen soitti kelataksille ja tilasi auton, samalla ilmoittaen että lähitaksi on vappaalla.
Lähön piti tapahtua 11.30 aikoihin. Kymmenen maisa lähitaksista soitettaan, että heille ei ole tullut tillausta kulijetuksesta. Nainen soittaa kelataksiin ja saa tiedon että auto on tulosa.

Taksi oli tilattu kaupungista, lähes kaheksankymmenenkilsan päästä vaikka lähitaksikin oli vappaana. Käsittämätöntä. Eikä täsä vielä kaikki.
Käytyään laboratoriosa ja lääkärisä, naisen piti päästä vielä rönkkenin, joka oli toisesa paikasa mitä laboratorio. Nainen tillaa jälleen taksin joka vie hänet rönkkeniin. Sieltä päästyään naisella alakaa kotimatka, joten hän tillaa kolomannen taksin ja maksaa kolomannen kerran myös omavastuun.

Jos ois käytetty lähitaksia, mikä oottaa asijakasta, ois matkan pittuueksi kertyny reilut sataviiskyt kilsaa. Lisäksi nainen ois selevinny yhellä omavastuu maksulla. Kolomen eri taksin käyttäminen lisäs ajokilometrejä puolella ja naisen omavastuuta myös.

Kyllä tosijaanki saa kysyä, onko täsä mittään järkiä??
Uudet lukijani, tervetulua mukkaan!

8 kommenttia:

 1. Tuota se on miun arki,jos haluan että taksi varmasti tulee niintilaan sen edellisenä päivänä.
  Taksin odotteluun menee aina puolesta tunnista tuntiin,pitää osata ennakoida. Jos lääkärin aika on vaikka kello 11, ni taksi pitää tilata ennen yhdeksää.
  Muutaman kerran olen joutunut perumaan lääkärin ym.aikoja kun auto ei vaan tule.
  Ei tässä ole mitään järkeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi harmi että lääkäriin menon joutuu tuollasen takia perumaan. Siinäkin sitte oma vaivansa ja aikansa että saapi uuden vastaanottoajan. Kyllä pitäs suuria muutoksia tulla tuohonkin asijaan.

   Poista
 2. Niin ihmeelliseksi on mennyt tämä homma, ettei sitä maalaisjärjellä ymmärrä. Eikä ole ainut asia missä ei ole mitään tolkkua. Päättäjät kun asuu Helsingissä, niin eivät tajua että täällä maalla tilanne on ihan toinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepäs se juuri onkin kun ei ymmärretä miten erilaiset olosuhteen on maalla. Päättäjien pitäs kaikkien muuttaa asumaan maalle vuodeksi. Mielellään sellasella alueelle missä liikenneyhteydet ovat kehnot ja julkiset palavelut vielä kehnommat. Voishan se hieman muuttaa näkökulumaa ja suhtautumista asijoihin.

   Poista
 3. Luin saman jutun ja totesin, ei järjenhäivää!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kun lukijoita samalta piiriltä. :)

   Poista
 4. Meillä on samanlaista hulluttelua. Vappu riemua ja kevättä sinulle.

  VastaaPoista
 5. Eihän tuossa mitään järkeä olekaan. Mutta se on arkipäivää monelle autottomalle. Eikä kela- tms taksin tuleminen ja soittaminen ole yhtään helpompaa Helsingissä tai Tampereella. Molemmista on tuttuja, jotka joutuu käyttämään. Taksit jäävät tulematta, tilaukset hukkuvat jne. Niihin ei voi luottaa. Kimppakyytiä on odotetteva vaikka sairaana kaksi tuntia, jos käsketään.

  Ihmisiä, jotka ovat pakotettuja noita käyttämään, kiusataan aivan tarpeettomasti. Vaan mitäs päättäjät tällaisesta välittävät, eivät mitään.

  VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Uskalla lekotella

Kahto ja mieti, mitä näät? Joskus on hyvä uskaltaa erottautua joukosta ja tehä asijat toisin miten muut tekkee. Jos kaikki muut ovat v...