keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Nojatuolien korijausta

Sininen väri vallottaa meijän huushollin. Yhen tuolin verhoilin siniseksi, alako vanhat, yheksänkyt luvulla hankitut tuolit näyttämmään sen rinnalla halijuilta. Viherijänkukertava väri ei sovi ollenkaan sinisen kans yhteen. Eikähän siinä ollu muuta keinua ku vaihtaa semmonen kangas mikä soppii.

Viherijäkuvioisen kankaan alta löyty punanen lintukuvioinen kangas. Tuon kankaan laitoin verhoilukurssilla jonka kävin joskus yheksänkyt luvun puolesa välin. Nyt linnut sai lähtiä. Istuinosa vaikutti muhkuraiselta ja huomasin että taitaapa olla yks, jollei kakski jousta irti.

Poistin kaikki kankaat ja pehemusteet jotta pääsin näkemään misä kunnosa jouset on.           Jousinarut oli monesta kohtaa poikki, leikkelin loputki. Jouset sojotti vähä joka suuntaan, niitä oli kiva rämpytellä, soitella verhoilijanpolokkaa. Jousien sitominen oli ihan uus juttu. Kuvista oon kahtonu miten se homma tehhään, mut koskaan en oo teheny. Nytpä tuli sitäki hommaa harijoteltua.
Kävin ostamasa kunnon " köyttä" jotta varmasti kestää. Solomuista meinas tulla vähä suurenlaisia, vaan tulleehan niitten päälle pehemustetta.Pehemusteeksi heinää, riivettä ja ohutta verhoiluvanua, luulispa olevan senverta vahavasti ettei solomut tunnu. Päällimmäiseksi pellavakangas jonka ompelin patjaneulan avulla paikalleen.
Selekänojalle ei tarvinnu muuta tehä ku kiristää säkkikangas ja laittaa täytteet paikalleen. Taas pääsi yks lakana kiertoon ku laiton sen aluskankaaksi.( liekkö kokki huomannu lakanansa hävinneen )
Selekänoijaan jätin alakuperäsen leikkauksen näkösälle. Tarkkasilimänen saatto huomata, että viherijäsä tuolisa ei leikkausta ollukkaan. Kahtoppa vaikka niin ei ollu.
Nehän on ku kaks marijaa. Ei ollenkaan hassummat.

10 kommenttia:

 1. Kiva mielenkiintoiset kuvat sekä seloste työstä. Taitavasti sait tuolit kuin uudeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niihän ne on kuin uudet, kestävät mun iän ihan hyvin. :)

   Poista
 2. Upeat tuolit, tuo huonekalujen entisöinti on kyllä taitolaji ja siulta tuo käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosi mukavaa touhua ja ajan kulua ei huomaakkaan.

   Poista
 3. Voi kyllä sinä olet taitava! Noin vain tuolin verhoilit,jouset ja kaikki osasit laittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kaikkee pittää yrittää vaikkei aina osaiskaan. :)

   Poista
 4. ihan kuin täysin uudet tuolit.. hyvin tehty.. minun miniä on myös taitava restauroija, itselläni ei sormet kestä ovat niin nivelreuman syömät.. kutominenkin on ajoitettava yhteen tuntiin kerralla.. ompelu koneella on sentis helpompaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se sormivoimaa kysyvää puuhaa ku joutuu kiristämmään kangasta ja samalla pitämään nitojaa toisesa käjesä jolla niittailee kankaan kiinni. Oon kans joitakin vuosia sitte otattanu nivelreuma testin ku epäilen että mulla vois se olla, mut mitään siihen viittaavaa ei oo löytyny. Suvusa on reumaa sairastavia, joten geeniperimää löytyy.

   Poista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Vintillä pikkupuolen välikaton laittua

 Pikkupuolen vintin välikattoa ollaan laitettu kuntoon. Vanahat täytteet lapioitiin ensin ulos, niinku aiemmin kirijotin. Sitte vanaha vint...