maanantai 20. huhtikuuta 2015

Politiikkaako vai mietiskelyä

Niin ne on vaalit ohi ja uus eduskunta alakaa tekemään hommiansa. Mielenkiintostahan se taas on nähä millanen hallitus syntyy ja kuinka se sitte onnistuu tehtävässään. Melekosen mahottomuuen eesähän se on, ku pitäs pystyä luomaan uusia työpaikkoja mahoton määrä. Pitäs pystyä tekemään muutoksia palaveluihin joilla on kauvas kantoset seuraamukset. Kaiken keskellä tuloerojen tuomaa kuilua pitäs pystyä tasottammaan.
Yli ymmärryksen meneviä tuloja tulis tasottaa jotta niistä voitas jakkaa niille jotka sinnittellee päivästä toiseen. Lähimmäisen rakkaus ja auttamisen halu tulis tulla entistä enemmän esille.
Sitä ajatusta tais vihereitten Niinistö hieman sivutakkin mainitessaan, että tulevan hallituksen tulis löytää yhteishenkeä, puhaltaa enemmän yhteen hiileen, kuin ajatella vain oman porukan etuuksia.

Säästämistä varmaan tulevat jatkosakin tekemään. Mutta mistä pitäs säästää?
Eikös peruspalavelut oo kuitenki asija jotka tulis joka paikkakunnalla pystyä säilyttämmään, ettei ihimisten tarvis pieniltä paikkakunnilta muuttaa suuriin.
 Ku miettii oikeesti, mikä on tärkeintä? Mitä ihiminen tarvii ellääkseen?
Jos yhteiskunta voi huonosti, ei oo rahhaa niihin tärkeisiin asijoihin jota ovat välttämättömiä, eikö tulis ottaa niistä jotka ovat vähemmän tärkeitä. Siitähän seuraa tietysti se, että kuka sitte määrittellee sen mikä kenellekki on tärkeintä. Eiköhän se oo meleko selevä asija. Kuka pärijää iliman ruokaa? Ei kukkkaan, joten ravinto on yks tärkiä juttu. Senpä takia on tärkiä sekin millasta arvonlisäverotusta hallitus sapuskalle laittaa.
Toisena vois olla toimeentulo. Kuka pärijää iliman minkäänmoista tuloa, ei kukkaan. Senpä takia onkin tärkiä sekin millasta työvoimapolitiikkaa hallitus tekkee. Millasin keinoin se pystyy vähentämmään työttömyyttä ja millasia päätöksiä tekevät korvausten suhteen.
Kolomas juttu tietysti on terveys- ja sosiaalipalavelut. Kuka pärijää iliman minkäänlaista teveyshuoltoa tai lääkärisä käyntiä. Ehkä joku, mut oletan että harva on sellasten ihimisten joukko.
Senpä takia on tärkiä sekin mitä hallitus päättää terveys- ja sosiaalipalavelujen säilymisestä, erityisesti pienillä paikkakunnilla. Yhistettäänkö kuntia suuriksi yhteisöiksi vai palataanko siihen että pienet vois ellää ja saaha toimivuutta lissäämällä niihin tehostettua palavelua. Hyvä ajatus, mut mistä rahat.
No sehän tuli jo tuosa aikasemmin esille, otetaan niistä mitkä eivät oo elämisen kannalta tärkeimpiä asijoita.

Mukavaa viikon alakua !
1 kommentti:

  1. hyvin pohdittu.. tarvitaan oikeudenmukaista demokratiaa ja sosiaalisten palvelujen säilyminen. oikeistopuolueet ei sitä tee ja ovat suurin päättäjäryhmä, odotettavissa on että kaikkein heikompia ei tueta, ne leikkaa menoja tasan väärin.. ja jakaa lisää niille joilla on . huono vaalitulos, toivon että kaatuu kesken kaiken, ihmiset ei osaa enää ajatella tai ei välitä

    VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Vintillä pikkupuolen välikaton laittua

 Pikkupuolen vintin välikattoa ollaan laitettu kuntoon. Vanahat täytteet lapioitiin ensin ulos, niinku aiemmin kirijotin. Sitte vanaha vint...