maanantai 4. toukokuuta 2015

Juhulat juhulittu

Torstaina ajeltiin kotikylälle vapun viettoon, samalla juhulittiin vanhempieni 60-vuotis hääpäivää.
Pääsi Tellervo ja Väinöki mukkaan juhuliin. 
Suklaamoussekakkua herkkusuille.
Tähän aikaan vuojesta on aika kiva ajella tuota väliä ku luonto herräilee talaviunestaan. Lumet oli lähteny pelloilta, kurkia ja joutsenia näky usijampaan otteseen pelloilla, olivat teheneet välilaskuja leppuuttaakseen siipiään. On se vaan merkillinen vaisto minkä avulla ne lähtee liikeelle ja suunnistavat pesimäpaikoilleen.
Sitä vaistua eivät kai oo tutkijat vielä kyenneet täysin selevittämmään mistä ja miten se linnuille kehittyy.
Ihimisjärijellä sitä aattelele, että onpa ollu  melekonen suunnitteleminen jotta on saatu aikaan systeemi mikä tunnistaa ilimansuunnat ja tuulien voimakkuuet sekä kaiken sen mitä lentämisesä tarvitaan. Vaan voihan se olla että Luojan ei oo tarvinnu suunnitella, kunhan on vaan sanonu niin se on tapahtunu.
Eipä tuo oo ainut asija mitä ihiminen ei kykene tajuammaan.
Kuten yhesä laulusa sanotaan; järkemme ei suostu ymmärtämään miks täällä kaikki on näin....

Niin se vain on. Järki sannoo vastaan vaikka omin silimin voijaan nähä mitä mahtavia asijoita luonnosakin tapahtuu. Kuitenkin pieni ihiminen yrittää pohtia ja pähkäillä miten sais kaiken näkemänsä näyttämään siltä ettei se oiskaan meitä suuremman ja voimakkaamman käsisä, vaan ihimisen ihtensä käsisä. Ihimetellessään ei aina huomaa olevansa suuren ja voimallisen kämmenellä.

Mukavaa maanantaita!

1 kommentti:

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Se on kevät