tiistai 31. toukokuuta 2011

Löytöjä

Vuosi, vuosia sitten kun vielä asuttiin eteläpohojanmaalla, usein ajeltiin kotikunnille Kalajoen kautta. Kalajoella tien varrella on Iso Pahkalan keramiikkatehas. Kävimmä kerran kahtomasa mitä kaikkee sielä myytiin ja sieltähän löyty tosi kiva pikarisarija. Ostettiin sillon kuus tuollasta pikaria jotka hoitellee tätä nykyä kahavikupin virkaa.

Muutama vuosi sitte pikarisarija sai vähä lisäystä kun kirpparilta sattu löytymmään korvallinen versio kyseistä pikarista. Eihän sitä voinu olla ostamatta. :)Viime viikolla tein sitte tosi hienon löydön Varastotien kirpparilta. Laatikos oli 5 vähä isompaa pikaria mitä nuo mitkä aikasemmin ollaan ostettu. Hintaa oli 12€, aattelin että vähä liikaa on hintaa kun pikareita vaan pariton määrä. Alahyllyllä oli sitte tuollanen tarijoilukulho, sen hinta 6€ joka nyt oli ihan kohtuullinen. Sattu niin mukavasti että  tavaroitten omistaja oli järijestelemäsä siinä sitä pöytäänsä. Rohkiana tyttöä sanoin hänelle että  noista pikareista maksasin 8€ kun niitä on pariton määrä. Nainen kahteli hintalappua tarkistaakseen palijoko se oli ja  sano että ota tuo tarijoilukulhokin kun on sammaa sarijaa. Minähän siihen sanomaan että no tottavieköön otan jos kaikki saa 8:lla eurolla? Nainen katteli astioitaaan ja pyöritteli kulhoo käsissään, mietti ja tuumas mun tarijousta, viimmen kysy; sopisko että maksasit 10 € koko paketista? Minähän sannoin että no soppiihan se ja niin olin onnellinen uusien pikareittan ja tarijoilukulhon omistaja. 

Kotia  ku pääsin laiton astiat pesukonneeseen ja aloin kahtelleen astiakaapin sisältöä että mitäs kuppeja sieltä laitettaan varastoon. Se kun tahtoo olla sillaitte, että kun tullee tuollasia heräteostoslöytöjä tehtyä, vaikkei oikeen mihinkään mittään mahtuskaan, pakko on raivata ja viijä toisesta päästä roinaa varastoon tai kierrätykseen.

Kyllä sitä ihiminen on kummallinen hamsteri. :)

Mukavan lepposta päivää!

1 kommentti:

  1. Hei!

    Olipa tutun oloisia Nuppusarjan mukeja ja pikareita. :)Itsellänikin on tätä sarjaa kerättynä paljon erilaisia kuppeja,kippoja ja maljakoita..:)

    T: Jarmo

    VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Vintillä pikkupuolen välikaton laittua

 Pikkupuolen vintin välikattoa ollaan laitettu kuntoon. Vanahat täytteet lapioitiin ensin ulos, niinku aiemmin kirijotin. Sitte vanaha vint...