tiistai 1. maaliskuuta 2016

Seurakunta

Seurakunnasta käytetään raamatussa palijo vertauskuvallisia nimityksiä. Sielä sanotaan sen olevan lammaslauma, morsiusjoukko, elävien kivien joukko jne.

Papit ja puhujat keksivät usein hyviä vertauksia ja yhen semmonen kuulin täsä joku viikko sitte. Hän vertasi seurakuntaa suihkusuuttimeen. Mietitäämpä sitä hetki.
Suihkun toimintahan perustuu siihen, että siinä on pieniä reikä joitten kautta vesi virtaa ulos tietyllä paineella. Mitä suuremmalle hannaa avataan, sitä suuremmalla paineella vesi lentää. Tuo puhuja ajatteli, että jokkainen uskova on kuin yksi reikä suihkussa ja ku kaikki on kunnossa, niin vesi tullee joka reijästä.

Miellyttävintähän on olla suihkusa sillo, ku kaikki reijät toimii ja vesi virtaa tasasen pehemijästi.Varmaan jokkainen on ollu semmosen suihkun alla, jonka kaikista reijistä ei vettä tuu, vaan osa on tukosa. Niistä jotka eivät oo tukosa, tullee sitte vesi huomattavan suurella paineella singoten joskus epämääräästi väärään suuntaan.
Tavallisen suihkun tukkeentumisen yleisin syy lienee on kalakkipitonen vesi. Ajan kans kalakki tarttuu pienten reikien reunoihin sillä seurauksella, että reikä pienenee ja pienenee kunnes reijästä ei yksinkertasesti ennään pääse vesi läpi.

Vaikka seurakuntasuihkun vesi on puhasta, voivat reijät siitä huolimatta tukkeentua. Syy ei oo veesä vaan josaki muusa. Tarkemmin sanottuna ihimisten omasa sisimmäsä, asenteisa, anteeksiantamattomuuesa, katkeruuesa, kateellisuuesa, synnisä, ylypeyesä, listaahan vois jatkaa vaikka kuin pitkästi.

Yhen reijän tukos saa veen ja voiman virtaamaan toisen avoimesta reijästä suuremalla teholla. Saattaa jonku sisaren tai velijen elämäsä Pyhä Henki toimia voimakkaasti. Hänen rukouksiiin tullee vastauksia, koetaan Hengen voimaa ja ihimisiä parantuu. Eikähän se oo pois keltään toiselta. Sammaa vettähän sitä tullee jokaikisestä reijästä enemmän taikka vähemmän.

Mitä se vesi sitte on täsä vertauksesa? Se vois kuvata Jumalan sannaa ja uskovien elämän kautta vaikuttavvaa ja essiin tulevaan Jumalan hyvvyyttä sen kaikisa muovoissa. Jumalan perusidea on se, että meijän jokkaisen kautta hän voi hyvyyttään tuuva esille.

Niinpä tuo puhuja sanoki, että kun me tiijetään mikä tuon veden virtaamisen voi elämässämme estää, niin meijän pitäs olla tarkkana ja tehä tarvittavat puhistustoimet ajoisa. Jos huomaamme asioita, jotka voivat estää tuon veen virtaamisen kauttamme, niin pannaan semmoset asiat pois. Se on ilo itelle, ilo lähellämme oleville ja varmasti ilo myös Jumalalle.


6 kommenttia:

 1. Taas niin viisaita sanoja että. :)
  siusiuxx

  VastaaPoista
 2. Kiitos, vertauksen kuultuani aattelin heti, että tuo pittää kyllä jakkaa, on se niin hyvin keksitty.

  VastaaPoista
 3. Olipa muuten osuva vertaus:) Eipä olis itselle tullut tuollainen mielikuva mieleen.

  VastaaPoista
 4. Olipa muuten osuva vertaus:) Eipä olis itselle tullut tuollainen mielikuva mieleen.

  VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Se on kevät