keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Askartelua

Kirpparin  ota tästä lootasta tarttu mukkaan mukavan mallinen rasija.  En mää tiijä mihin mää sitä tarvin mutta aattelinpa vähä kunnostaa ja kahtua jos siitä sais vielä käyttökeleposen.
Kannesa olevat kukat olivat aikalailla haallistunneet ja rikkonaiset. Ne irrotin kokonaan. Sisältä pohojapalanen oli hyvä, reunakangas ja -nauha piti vaihtaa.
Mittään antiikkiarvua rasijalla ei oo. Sisältä löyty pikkunen lappu josta sai selevää, että valamistus maa on Kiina. Oliskohan tuo jotain pampua tai kaislaa mistä on tehty. Samanlaisesta aineesta tehhään kesähattuja joita olikihatuiksi kutsutaan.
Huovasta leikkelin palasia ja mallasin niistä kanteen kukkasia. Ensin meinasin että kirijon kukat paksulla langalla, mutta kannesa oleva pahavi esti ompelemisen. Rasija on kooltaan sen verran suuri että sinne mahtuu tavallisen kokonen kirijekuori ja postikortti vallan hyvin.


Keksinpäs romantiikka paperille käyttyä. Vessapaperirullista tehty kynäteline.
 Vessapaperirullia tullee joka tallouteen, ihan kaikkia ei kannata heittää menemään. Ellei viitti alakaa kynätelinettä värkkäämään niin rullia voi käyttää kevväällä taimiruukkuina.
Leikkaa rullan kahteen tai kolomeen ossaan ja laittaa johonki laakijaan vettä pitävään astijaan.
( esimerkiksi semmonen muovinen rasija joita tullee kanankoipipaketin mukana )
Täytetään rullanpuolikkaat mullalla ja kylyvetän siement tai laitetaan taimi ruukkuun. Juurien kasvaesa multapaakkau pyssyy koosa tainta siirrettäesä kasvupaikalleen.
Turha on ostaa kaupasta valamiita turveruukkuja, nämä kierrätysrullat aijaa saman asijan ja kertyy pientä säästöö.

2 kommenttia:

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Uskalla lekotella

Kahto ja mieti, mitä näät? Joskus on hyvä uskaltaa erottautua joukosta ja tehä asijat toisin miten muut tekkee. Jos kaikki muut ovat v...