tiistai 22. helmikuuta 2011

Tilikkutyöt jatkuuu..:)

Tää on ny sitte ihan meijän oma sängynpeitto, on parasta aikaa petin päällä makkarisa. Alunperin tein peiton nuoremmalle poijalle lasten sänkyyn. Poika ku lähti kotoa ei halunnu ottaa peittoo mukaansa joten se jäi vähä niinku käyttämättömäksi. Mutta silleppä löyty käyttöö ku ostimma uuven 140 cm leviän runkopatja sängyn.
Peittohan oli ihan liijan pieni, joten mun piti keksiä siihen levikettä että sain sen ylttämään reunojen ylitte.  Kävin ostamasa lissää sopivan sävysiä puuvilla kankaita ja ompelin eri levysiä suoria kaitaleita ympäri peittoo. Tähtikuvio neliö on kooltaan 19x19 cm , niitä on  peitosa 35 kpl, 7pituussunnasa ja 4 vaakatasosa. 
Keskus neliö on n. 9x9 cm siitä voi päätellä että aika pienten tilikkujen kans on saanu väkertää. :)
Helpommaksi työn tekee se että kankaat on puuvillaa, joten saumat on huomattavasti ohuempia kuin huonekalukankaita ommeltaessa.
Päällytikkasin peiton neliöitten kohista, keskeltä ja reunoilta.
 Reunakaiteleeseen ompelin yksittäiset palaset joista joka kolomas on punanen. Kokin idea oli ommella peiton jalakopäähän muotolaskokset, jolloin siihen synty kuluma mikä saa peiton pysymään hyvin sängynpäällä. Muotolaskokset tein tummansiniseen kaitaleeseen, jolloin sain vaaleensinisen  kaitaleen ommella ihan suorana kiinni iliman laskoksia. Näin tehden sain kulman näyttämään pyöreemmältä, phemeemmältä. Ajatus päivään
Rauha ei ole jotakin sellasita
mitä toivot itsellesi -
rauha on tekoja,
rauha on sitä, millainen olet,
rauha on sitä, mitä jaat toisille!
-Robert Fulghum -


1 kommentti:

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Vintillä pikkupuolen välikaton laittua

 Pikkupuolen vintin välikattoa ollaan laitettu kuntoon. Vanahat täytteet lapioitiin ensin ulos, niinku aiemmin kirijotin. Sitte vanaha vint...