maanantai 28. helmikuuta 2011

Kevään vaikutustako ?

Uus viikko ja uuvet kuijeet, niihän sitä sanotaan.

Liekkö jo kevään tulolla vaikutusta kun kokki alako täs yks päivä makkarin muutostöihin. No sehän alako siitä ku ensin hankittin uuvet valakoset yöpöyvät. Sen takia piti vanhalle ruskeelle hyllykölle hankkia uus koti, onneksi löyty.
No, kun olimma saaneet yöpöyvät koottua, kokki tuumas että eihän nuot tuoli ja  pikkusohova tänne makkariin ennään sovi.
Viime kesänä saatiin ne yhen pöydän vaihosa. Kalusteet olleet alunperin tummanruskeella petsillä petsatut. Meille tullessa ne oli suurelta osin hiottu, eli olivat sellasen mukavan vanhahtavan näköset. Edellisellä omistajalla kaiketi ollu tarkotus ne maalata. Me tykättiin niistä ihan sellasina hiuttouina. Istuinostat  vain verhoilin uusiksi.


Niinpä hän kävi hakemasa valakosta huonekalumaalia ja maalata tempas kalusteet valakosiksi. Kyllä niistä hyvännäköset tuliki ja sopivat vallan mainiosti makkariin.


Mutta, sägnynpeitto, se tilikuista tehty tähtipeitto??Sehän oli ny ihan väärän värinen, pilas kokonaisuuven.
Selevä, suora ilimotus tuli että ny lähetään Jyskiin. Mainoslehesä oli ollu tarijous päiväpeitteistä ja tyynyistä jos vaikka löytys meille sopivia sävyjä.

Jyskistä ku tulimma ulos nii kainalosa oli kolome tyynyä. Kaks tumman lilan väristä, yks valakonen vähä suurempi sekä lila sängynpeite ja pehemonen viltti. ;)
Voi että ne tekikin makkarista ihan romanttisen.
Mutta ... mitäs ny taas?  Matto, tahtoo uuven maton!!

Sittepä sitä suunnistettiin mattokauppaan, mää sain olla makutuomarina ainaki vähäsen. Mut nukkamatto se piti olla, siihen asijaan mulla ei ollu nokankoputtamista. :)Lopputulos oli onnistunu.


Kevät saa ihimeitä aikaan !!

3 kommenttia:

  1. Ohase onnistunnu tuotos.
    Koht se kokki vaa kattoo, et vaihetaas tapetit ja, ja, ja... ;DDD

    VastaaPoista
  2. No ei oo monta vuotta ku tapetit vaihettiin makkariin,ehkä siltä muutokselta vältytään toistaiseksi.Mut käytävän seiniä on katellu siihen malliin että saapa nähä millo päästään tapettikauppaan. :)

    VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Vintillä pikkupuolen välikaton laittua

 Pikkupuolen vintin välikattoa ollaan laitettu kuntoon. Vanahat täytteet lapioitiin ensin ulos, niinku aiemmin kirijotin. Sitte vanaha vint...