torstai 10. helmikuuta 2011

Aurinko paistaa !

Voi että se saa ihimisen hyvälle tuulelle tuo valopallo mikä taivaalla möllöttää. Näin talavi aikaan ku hanget hohtaa, valosuus tuntuu erityisen sykähyttävälle. Onhan valo elinehto kaikelle. Kuolema tulis jos se yks kaks lakkais olemasta. Kaikki on siitä riippuvaista, kaikki...

Niin ihana kuin valo onkin, siinä on yks inhottavakin puoli, se palijastaa.

Ikkunat...hups...miten ne taas on tuon näköset, vaikka mää ne viime kesänä pesin?


Kerran erällä kadulla oli rakennus josa oli usiampi pikkuruinen kauppapuoti. Kauppojen näyteikkunat olivat lähes aina likaset ja pesun tarpeesa, paitsi yhen kaupan ikkuna. Se ikkuna herätti kerran erään ohikulkevan miehen mielenkiinnon ja hän päätti ottaa asijasta selevän. Kaikki muut ikkunat olivat likasia, tämä yksi ikkuna kuitenkin pysy puhtaana. Syy moiseen?  Mies kierteli ja kahteli ikkunaa, tuumaili ja ihimetteli, että jopas on merkillistä, se pysyy koko ajan puhtaana. Kunnes hän viimmein huomasi mikä sen sai aikaan. Ikkunan yläreunaan oli asennettu sellainen systeemi, että lasille valui kaiken aikaa vettä. Jatkuva hieno vesivirta valui ja huutoi kaiken aikaa ikkunaa jolloin se pysy puhtaana. Veden virtaamien oli niin hienosäätöä ettei sitä ohikulkijat tavallisesti edes huomanneet. Täytyi pysähtyä ikkunan etteen jos halusi saaha tietää, mikä taika ikkunaan sisältyi.

Tuosta tarinasta tuli mieleen toinenki kaiken aikaa juokseva virtaus. Sitäkään ei usein ees huomata, sen ohi kiirehditään, mutta sitäkin ihmetellään. Kuulee joskus sanottavan, " Mitä noissa ihmisissä on jotain erilaista, he omistaa jotain mitä mulla ei oo. Se näkyy heistä, heidän kasvoistaan, olemuksestaan. "
Virtauksen piiriin joutunee kun ensin joutuu valon käsittelyyn. Valo palijastaa, se tunkeutu sisälle sydämen sopukoihin saakka , näyttä todeksi kaiken sen sotkun ja sekamelskan mitä ihiminen sisällään kantaa.
Pelkkä valo ei vielä puhista, se vaan palijastaa, kertoo meille totuuden meistä itestämme.
Veri on se mikä puhistaa. Vanhasa laulusakin lauletaan," Golgatan veren vuo se puhistuksen tuo."
Siinäpä sitä on hyvä köllötellä kun tietää että puhistuu automaattisesti kunhan pysyttellee virtauksen alla. :)

2 kommenttia:

  1. Joopajoo, ei muutaku ikkunan pesuu!

    VastaaPoista
  2. tuo taikapesu ei taida toimia suomessa kovilla pakkasilla.. keväästä syksyyn voi olla hyvä ratkaisu. vaan minäpä kerkisin pestä ikkunat tuossa suoja säällä. ovat melko puhtaat.

    golgatan veri on mulle liian kova ajateltava..
    pysyttelen vain uskon ja armon piirissä.uskossa olen mutta en kovin paljon siitä melskaa.
    tiedän että se on taustalla, mutta en kestä ajatella en katso muutakaan väkivaltaa vapaaehtoisesti.
    tosin ihminen tekee henkistä väkivaltaa toisille tietämättään, yritän muistaa vähän varoa sanojani..

    VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Joulu on taas

 No tottahan se on, että joulu tullee vaikkei tekis yhtään piparitalua, mutta muutama niitä pittää tehä jotta saa näpertämisen vietin tyyvyt...