maanantai 26. kesäkuuta 2017

Kastelusysteemi

Niin on käytynä pohojanmaalla työmaatarkastus tekemäsä ja hyvältähän sielä näytti. Juhannus meni siivotesa puojia, aittaa ja pihamaata. Pihallehan oli tuotuna iso roskalava joka tuli lähes täyteen kaikenmoista roinaa. Kattojen purkamisjätettä oli melekosesti. Kattohuovan jämiä ja niitä naulasia kolomiorimanpätkiä vaikka kuinka. Kaikki ne piti pois kerätä etteivät jää tulevan nurmikon alle.
Puojeisa oli eellis kesän roskasäkit, joihin oli kerätty kaikki talosta tullu purkujäte, sellanen mitä ei pysty polttammaan. Olihan sielä sitte kaikkee muutaki vanahaa käyttökelevotonta roinaa, joka jouti kaatopaikalle.
Kyllä tuntu mukavalta ku puojit ja aitta saatiin tyhyjennettyä.
Lyhyt aika on viikonloppu. En ehtiny viikatetta heiluttelleen ollenkaan. Saapi nokkoset ja horsmat kasvaa rehottaa heinäkuulle ihan vappaasti.

Pohojanmaalle lähtiesä laittelin kotona kukille kastelusysteemejä siinä toivosa, että ne ny toimis. Viime kesänä ne ei nimittäin toiminu.


Leikkasin vanahasta rotteepyyhkeestä parin sentin levysen soiron ja laiton toisen pään vesikippoon ja toisen pään lautaselle kukkapurkin alle. Tämä kukka ku ei tykkää, että sitä kastellaan juurelle.

 Hyvin oli vesi imeytyny ja kukka pysy kostiana.
 Viime kesänä tein soirot lakanasta ja ne ei toiminu. Lakanakangas oli liijan ohutta, se ei pitäny riittävästi kosteutta ja kangas ehti kuivua välisä eikä se sitte alakanu imemään vettä.

Nukkumaijan nostin kesäksi parvekkeelle vähä varijosempaan paikkaan. Olohuoneesa sen paikka on akkunalla mihin paistaa iltapäivisin suoraan aurinko. Aattelin, että taitaa olla kesällä liijan kuuma paikka maijalle, pärijää paremmin kesän partsilla. Hyvin oli kastelusysteemi toiminu maijanki ruukusa. Ei ehkä tarvis olla nuinkaan levijä tuo kangas, kapijampiki riittäs. 

Yrtitki oli pysyneet kosteina ihan hyvin. Näitten pelekäsin ensimmäisenä kuivuvan ku ovat niin hepposen olosia nuo lehet.

Sallaatti on innostu kasvammaan kovasti ku siitä pari kertaa jo leikkasin lehtiä lautaselleni. En tiijä pitäskö tuo vaihtaa suurempaan ruukkuun...

Takana isosa ruukusa on persiljaa ja muistaakseni endiivia.
Sallaatin vieresä pienemmäsä ruukusa rukolaa.

Parvekevilijelyn hyvä puoli on siinä, ettei tarvi kitkiä rikkaruohoja.  Avokaado oli kolomen päivän aikana kasvanu hurjasti. Saapa nähä miten korkijan varren tehenee, joutuuko tuolle laittaan tukikepin ettei kellaha nurin.


1 kommentti:

  1. Ai, että vesi laitetaankin alemmas! Olisin tehnyt väärinpäin. Kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Vintillä pikkupuolen välikaton laittua

 Pikkupuolen vintin välikattoa ollaan laitettu kuntoon. Vanahat täytteet lapioitiin ensin ulos, niinku aiemmin kirijotin. Sitte vanaha vint...