lauantai 17. kesäkuuta 2017

Hirsitalo remppaa, tuvan katon pohojospuoli Tais olla tällä puolen pikkusen enemmän korijaamista ku katto on joskus vuotanu tuosta tornin juuresta. Monta metriä lautaa ovat katolle naputelleet, siihenpä sitä on hyvä pellit paukuttaa kiinni.Aarteita päreitten kätköistä.Ennen peltien laittua piti korijata pienempi savupiippu joka oli vuosien varrellä päässy rapistummaan.

Täsä vaiheesa tais jo alakaa tuntummaan siltä että kattohan valamistuu ennen juhanusviikua. Jeee!
Perijantai iltaan mennesä oli pellit katolla. Pientä hienosäätyä vielä, vesikourujen ja harijapeltien laittua nii sitte on urakka tehty. Hieno homma.
Tontille on ilimestyny reilun kokonen roskalava. Mahtaako tila riittää ku alamma kantammaan siihen roskaa kartanolta. Vielähän on kokonaan risukot ja puustot harventamatta, niistä tullee taas oma läjänsä. Osan toki voi pilikkua polttopuuksi. Oon vähä tuumannu, että jos viittis alakaa kaiken risukon tekemään hakkeeksi niin sillä ois hyvä kattaa marijapensaitten alustat ja tulevat kukkapenkit. :) Siis tulevat, siinä toivosa ollaan että joskus sellasiaki värkätään.


2 kommenttia:

  1. On teillä hyvät ukot homissa!!
    Meillä kaikki risukot pantiin matalaksi, kannettiin yhteen valtavaan kasaan ja poltettiin pois. :)

    VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Jellona

Maskotiksi lastentapahtummaan tuunasin vähä jellonapukua. Tein tassut ja pään, sivusaumoihin lisäin vähä kangasta niin puku mahtuu aikusenki...