torstai 16. helmikuuta 2017

Pieniä piirakoita

Tännään oli lyhy työpäivä. Iltapäivän puuhaksi olin suunnitellu tehä riisipiirakoita, jotta sain käytettyä pois riisin jota olin eellis päivänä keittäny liijan palijo kanan lisäkkeeksi.
 Riisin joukkoon lisäsin nestettä ja kananmunan, jotta sain täytteestä sopivan notkijaa.
Kuoritaikinan tein riisi-maissi- ja glutteenittomasta jauhoseoksesta, joukkoon laiton vähä psylliumia. Psyllium tekke taikinasta kyllä heleposti leivottavvaa.
Näitäpä on mukava napostella iltapalaksikin.


1 kommentti:

  1. Meillä piirakat taitaakin olla kaikkien muitten erityissuosikkeja, paitsi minun. Kyllä ne minustakin hyviä on, mutta en mitenkään kaipaa niitä. Isännän sukujuuret on täältä Pohjois-Karjalasta, joten ne ikäänkuin kuuluu hällä asiaan jo senkin puolesta. Hän myös tietää kaupan piirakoista, mitkä on hyviä ja mitä taas ei kannata ostaa. Minäkin joskus, hyvin harvoin, piirakoita teen, kun aikanaan koulussa kotitaloustunnilla niitä tehtiin. Muuten tuskin olisin tullut ajatelleeksikaan, että niitä itsekin voisi osata tehdä. Täälläpäin tuntuu olevan yksi ohjelmanumero kesävieraille vaikkapa opettaa piirakantekoa.

    VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Vanhustenhoitoa ihimettelen

Ei sitä oikeen voi lakata ihimettelemästä tätä yhteiskunnan touhua. Kovasti ollaan tekevinnään hyviä uusia muutoksia, mutta tojellisuuesa jo...