lauantai 18. helmikuuta 2017

Barbin vaatteita

Monen pienen tytöt lempilelu on barbinukke, niin se on meilläki. Mukelot ku tullee mummolaan niin ei mee kauvan ku barbitalo on raahattu olohuoneeseen ja leikit on täyvesä tohinasa.
- Mummu, voisikko tehä näille joskus uusia vaatteita, ku osa näistä vaatteista on jo rikki?
Tätä kysymystä on kuulunu usijamman kerran ja aina oon sanonu, että saatampa mää joskus niitä tehä. Nyt sitte oli se joskus. Hommahan alako siitä, ku viikko sitte siivottiin vaarin kans mun työhuoneen kaappeja. Kaapista löyty askartelukirija jonka yhellä sivulla oli kuva barbien vaatteista ja mukana jopa kaava-arkki vaatteitten tekua varten.
Kaava-arkki esiin ja siitä se lähti. Tämän viikon vappaa-ajat onkin menny lähes kaikilta osin pienten saumojen ompelemisesa.

Mariella, Pauli ja Kati ovat menosa juhuliin. Mariellan mekko on palijettineulosta, Paulin puvun tein samettipintasesta huonekalukankaansta. Katin mekko on tehty luonnonvalakosesta ja mustasta pitsistä. Lantiolla rimpsunauhasta tehty liehuke.
  


Neean ja Kasperin yhtenevät asut teemailtaan, jonka aiheena on "Ollaan samiksia".


  Kati lähösä shoppailemmaan ystävänsä kans. Hän pukeutui hillitysti musta-valako-harmaaseen. Housut on tehty joustavasta kankaasta, takki ja lakki neuloksesta.
.


Mariellan ja Kaisun puserot on tehty joustavista kankaista jolloin päaukon pysty tekemään ilman minkäänmoisia halakioita. Pienestä kangaskaitaleesta tein kaulukset molempiin puseroihin. Mariellan mustaa hammeenhelemaa somistaa pieni palleropitsi. Kaisun hame on kellohame, tehty samasta kankaasta mitä pusero.Neea ja Nelli menosa ystävänsä häihin. Neean mekon yläosa on trikoota, helemaosa vissiin taftia, ( liukasta ja kiiltävvää kangasta).
Nellin mekkoon  kokonaan trikoota.


Mukava on nähä miten barbileikit muutuu uusien vaatteitten myötä. Ne ku taitavat synnyttää uusia tarinoita leikittäväksi, ku pikkutyttöjen mielikuvitus lähtee oikein liikkeelle.
4 kommenttia:

 1. Kylläpä teit hienoja vaatteita, kyllä on varmaan lapsenlapset iloisia :)

  VastaaPoista
 2. Hienosti yträtty vaatteet, näissä on todella pieniä saumojak joten vaatii taitoa istuttaa paikalleen, ihailin etenkin kantattua pääntietä:) Barbi on itselläkin kuvattu, mutta jostakin syystä en saa aikaan julkistaa.

  VastaaPoista
 3. Hienoja! Mua kiinnostaa, ompelitko saumoja koneella vai käsin, tai ehkä molemmin tavoin? Noissa vaaditaan sorminäppäryyttä. Mua välillä kans pyydetään tekemään vaatteita barbieille. Se kumminkin vaatii sopivaa fiilistä ja silloin se voi olla kivaakin touhua.

  VastaaPoista
 4. Miten upeita vaatteita tuli. Nuken vaatteet on niin ihania tehtäviä. Ja saajat ovat iloisia.

  VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Jellona

Maskotiksi lastentapahtummaan tuunasin vähä jellonapukua. Tein tassut ja pään, sivusaumoihin lisäin vähä kangasta niin puku mahtuu aikusenki...