maanantai 31. elokuuta 2015

Sukat

Piipahin yks päivä Lankaterapian sivulla osotteessa http://lankaterapiaa.blogspot.fi
Sivulta löytyy monenlaisia neulontatöitä ja ennen kaikkea sukkia. Ihania kivoja malleja ja vinkki mistä nuo mallit voi löytää. Niinpä vaari kirijastosa käyvessään toi mulle kyseisen kirijan, olipa löytäny vielä toisenkin saman tekijän kirijan ja toi molemmat. Sukkien tekijä Cookie A on teheny selekijät ohojeet malleista.
Suloisimmat Sukat kiriijan viimenen malli oli semmonen mihin ihastuin heti. Sukkapuikot esille ja penkomaan lankalootaa jos löytys sopivan ohkasta lankaa. Muutama pikku kerä löyty kirijavaa lankaa. Saattaa olla vähä liijan paksua, tuumin ittekseni, mutta kokkeillaan. 
Sukan malli on Kai-mei, pitsikuvioraita alakaa kantapäästä ja kulukee vinosti jalakapöyvän yli kärkeen.
Tosi mielenkiintosta oli kutua ku tekotapa on uus. Raijallinen lanka ei oo paras mahollinen tämmösiin sukkiin, yksvärisestä langasta tehtynä kuvijot erottus  paremmin.
Mallli ei ollu mitenkään monimutkanen ja se jäi heleposti mieleen. Ainut mikä ens alakuun tahto unohtua oli kavennukset, jotka piti muistaa tehä tietysä kohtaa. Tavallisesti ku on tottunu kaventammaan aina kantapääkiilan kohalla, niin ny kavennuksia tehtiin koko ajan, ku kuvijon toisella reunaa tehtiin lisäyksiä. Seuraavat sukat ossaan tehä melekeen ulukomuistista.

Kirijoisa olevat mallit on tehty tosi ohkasista langoista. Puikkojen koko vaihtellee 2,25 - 2,5 välillä. Silimukkaluvut on siten aika suuret. Ihte tein sukat nallelangan vahavusesta langasta, puikot kokoa 3 ja mallin koko S. Varresta tuli hieman turhan löysä mut kyllä ne jalasa pyssyy. 
Ohkasesta langasta kutominen on hieman hittaampaa ja työläämpää, vaan mihinpä sitä kiire ois valamiisa maailmasa.

2 kommenttia:

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Uskalla lekotella

Kahto ja mieti, mitä näät? Joskus on hyvä uskaltaa erottautua joukosta ja tehä asijat toisin miten muut tekkee. Jos kaikki muut ovat v...