keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Toivottomuudesta toivoon

 Nicky Cruz, on mies jonka elämäsä on tapahtunu tojellinen vallankumous. Nicky syntyi ei toivottuna lapsena. Hänen lapsuutensa oli karmea ja hän joutui lähtemään pois kotoaan pienenä, äidin vihan saattelemana. Hänen tiensä johattui New Yorkin pimeille kujille, asfalttiviidakkoon misä hän littyi jengiin. Ajan myötä hänestä tuli pelätyimmän jengin johtaja.
Lapsuuesa kylvetty viha, jota mies kantoi sisällään johti Nickyn elämää kohti tuhoa. Hänelle sanottiin, että olet toivoton, ja sinussa on jotain mitä ei voi käsittää. Kukaan ei voi sua auttaa. Kukaan ei pääse sinun sisälle.
Näin ihimiset näkivät Nickyn, mutta oli joku joka näki asiat toisin.

Kaupunkiin ilmaantui saarnamies jonka vaikutus oli merkittävä Nickyn elämälle. Alkoi mielenkintoinen tapahtumasarja, jonka kautta Nickyn elämälle löytyi uusi, toisenlainen suunta.
Nicky kulkee nyt puhumasa eri puolilla maailmaa, siitä miten hänen elämänsä muuttui. Vieläki kaiken muisteleminen tuottaa hänelle suurta kipua vaikka tapahtuneista asijoista on  kulunut vuosikymmeniä.

Videon alusa on pätkä räppiä jonka voi hypätä yli ellei tykkää. Ite katoin sen, mut empä saanu kaikesta ihan selevää.Video löytyy tästä linkistä:

 Nicky Cruz Helsingin Saalemilla 17.5.2014 - UskoTV

Nickyn tarinaa voi lukia kirijoista "Juokse poika juokse" sekä "Risti ja Linkkuveitsi". "Risti ja Linkkuveitsi" on tehty myös elokuvaksi. Se kannattaa kahtua jos sen jostaki löytää.

4 kommenttia:

  1. Nuorena luin nuo molemmat kirjat ja Nicyn elämäntarina teki suuren vaikutuksen.

    VastaaPoista
  2. Nuorena luin juoksepoikajuoksen, hyvä kirja.
    Mutta on se kamalaa että se porukka johon lapsen pitäs saaha turvata, huutaa ja haukkuu tolleen, hylkää, mutta kaikilla meillä on osansa ristin kannosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt vasta muistin että onhan risti ja linkkuveittiki tuttu.

      Poista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Joulu on taas

 No tottahan se on, että joulu tullee vaikkei tekis yhtään piparitalua, mutta muutama niitä pittää tehä jotta saa näpertämisen vietin tyyvyt...