maanantai 17. marraskuuta 2014

Pannumyssy

Meillä on kahavinkeittoon tarkotettuja keittimiä ja pannuja usijammanlaisia. Yks niistä on pressopannu, josta on tullu oikeestaan tän hetken suosikki.
  Lähes joka aamu sillä kahavit keitellään, tai laitellaan. Kahaviin tulevaa vettähän ei saa keittää, vaan sen tulis olla 83 -86 asteista, jolloin kahavin armomit säilyy kahavisa parahiten. Yks huono puoli tuosa pannusa on, siinä kahavi ei pysy kovin pitkään kuumana. Kokki keksi laittaa pannulle myssyn.
Fliisipipo. No joo, ohan se tyhyjää parempi ja pittää kahavin lämpimänä hetken aikaa. Pipo on liijan suuri, ei pysy hyvin paikallaan, eikä oo kivan näkönen. Kokki on puhellu muutaman viikon ajan ihtekseen, vähä sillaitte niinku puoliääneen haaveillen pannumyssystä. Semmosesta mikä pysys hyvin paikallaan ja ois vähä nätemmän näkönen. Joskus haaveet totteutuu.
 Mulla jäi siskon töppösiä varten tekemästäni huopalevystä palasia joista värkkäsin pannulle uuven myssyn.
 Meinasin ensin, että laitan tarrakiinnityksen mikä ois heleppo, mut aika ilimeetön. Piti keksiä joku muu kiinnityssysteemi. Mitehän mahtas napit sopia, aattelin. Lankapakista löyty kaks isua nappia jotka vaikutti sellasille, että niillä kiinnitän reunan. huovasta ompelin nappilenkit ja se oli siinä. Kokki kyllä sano, että tarrat ois ollu hyvät, mut meinas, että eipä nuita nappejakaan oo vaikia kiinni laittaa. Myssy pyssyy kyllä paikallaan vaikkei nappeja kii laittaskaan.Villahuopa pittää kahavin juontilämpösenä sen aikaa ku tarviikin. Pannullisesta tullee nelijä kupillista, joten sehän tullee juotua aamukahavilla hyvinki nopijasti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Vintillä pikkupuolen välikaton laittua

 Pikkupuolen vintin välikattoa ollaan laitettu kuntoon. Vanahat täytteet lapioitiin ensin ulos, niinku aiemmin kirijotin. Sitte vanaha vint...