lauantai 1. marraskuuta 2014

Malijakkorakkautta

Niitä vaan tullee etteen kirppareita kierrellesä.
Niihin vaan ihastuu ja rakastuu.
Ne on vaan niin kivoja ka kiehtovia.


Scheurich Keramiikan kaks malijakkoo. Näisä ihastuttaa tuo punakirijava sävy ja pinnan rosoisuus. Yläkuvan maljakko on kuin pieni kannu, ilman kaatonokkaa. https://www.google.fi/search?q=Scheurich+Keramik+414&client=firefox-a&hs=se9&rls=org.mozilla:fi:official&channel=sb&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=EYJUVOvQJ4H9PL6VgagI&ved=0CB8QsAQ&biw=1045&bih=519
Tämä pieni kaks reikänen malijakko on 1970 luvun ruottalaista tuotantua. Korkeutta malijakolla on n. 12 cm. Pohojasa on merkintä Ninnie 321, josta voi päätellä että malijakon suunnittelija on Ninnie Charlotta Forsgren.
Studio Ninnie Keramiikka AB 1968-
Ninnie Charlotta Forsgren, Potter ja suunnittelija, syntynyt 12 maaliskuu 1937, opiskeli Konstfackista Tukholmassa. Hän on myös mennyt käytännön koulutusta keramiikka työpajojen lukien Tanska, Itävalta ja Rörstrandsgatanin Ruotsissa. 1962 palkkaaminen Peter Ninnie Rick Bromman Keramiikka ja 1963 seisoo itseään yrityksen omistaja. 1968 hän muuttuu käytännön syistä, nimet Bromma AB Keramiikkatyöhuone Ninnie Keramiikka AB. Tuotanto koostui pääosin rihkamaa kuten kynttilä asuminen, kulhoja, Platters, seinämaalauksia ja maljakoita.
Asiakkaat olivat pääasiassa käsityö ja lahja kauppoja kaikkialla Ruotsissa, jotkut jopa meni vientiin. 15 vuoden jälkeen suurella tuotanto poikien studiolla taas kuutamourakkaa suunnittelijana muoviteollisuudessa ja Goebels Saksassa, otti Ninnie päätös leikata toimintaan. Vuonna 1978 hän lähtee yrityksestä yli tyttärelleen Maria Ekberg ja siirrä itseäsi Linköping jossa Ninnie jäi vuoteen 1981. Tämän jälkeen hän on ollut studiot Vanersborg 1981-93, Jönköping 1993-2002, Ystad 2003-09 ja vuodesta 2009 alkaen Skillinge.
1980-luvun alun työpäivän Ninnie yksin. Hän toimii vapaiden muotojen ja käyttää keramiikka niiden tapa rakentaa oman teoksensa. Lisäksi keramiikkaa, hän myös kaivertaa vuonna lindträ maali muna tempera, jossa yhdistyvät joskus hiekkakiveä / puu, mutta hänen tuntomerkki on aina ollut kynttilä asumiseen. Ensimmäinen tuli vuonna 1971 Ninnie ovat luoneet paljon töitä kaikkien näiden vuosien ajan sekä yksityisissä kokoelmissa ja julkisissa tiloissa Ruotsissa ja ulkomailla.
Kauden aikana Vanersborg hän teki aloitteen perustamista ja taideteollisuus ry, yhdistyksen paikallisia käsitöitä ja sitten vuonna 1983 oli varsin ainutlaatuinen. Hän myös otti tyttärensä Maria aloite ry Konsthantverkarna Jönköping, yhdistys, joka vuodesta 1994 on ollut esillä laajasti ja Ystad hän oli mukana muodostumista paikallisia käsitöitä yhdistyksen Kiy. Vuodesta 1968 kartanon allekirjoitettiin "Ninnie Forsgren", "Studio Ninnie Ceramics" tai vain "Nie". Punainen tai sininen etiketti "Bromma Ceramics" tai sininen etiketti "Studio Ceramics Ninnie" myös tapahtui. Ninnie Forsgren, kuten tytär Maria Ekberg edelleen aktiivinen kuin Potter. Ninnie Skillinge ja Mary Hammenhög. 
http://www.signaturer.se/Sverige/bromma.htm 

1 kommentti:

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Vintillä pikkupuolen välikaton laittua

 Pikkupuolen vintin välikattoa ollaan laitettu kuntoon. Vanahat täytteet lapioitiin ensin ulos, niinku aiemmin kirijotin. Sitte vanaha vint...