sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Kaktus

  Reilu pari vuotta sitte sain eräältä mummulta kolome pientä lehtikaktuksen oksaa. Istutin oskat sillon kymmenen sentin suuruseen kukkapurkkiin, siis halakasija tuo mitta. Ruukun korkeus on reilu kymmenen senttiä. Multaa en oo vaihtanu enkä lisänny kertaakaan, on saanu kasvaa aika kitukasvusesti. Kesällä nostin kaktuksen parvekkeelle ja kastelin sillon ku satuin muistammaan. Kuun alusa nostin kaktuksen sisälle ku alako olleen yöpakkasia. Yllätyin hakiessani sitä sisälle, monen lehen kärijesä oli pienen pieni nuppu.
8 päivä alako näkymään nupuista kunnolla vaalijanpunanen väri
13 päivä ensimmäisten kukkien lehet aukeili

16 päivä ensimmäiset kukat auki kokonaan

19 päivä kaktus täyvesä kukkaloistossaan, kaiken kaikkiaan 40 kukkaa

3 kommenttia:

 1. Komea kaktus. Minulle on käynyt ihan samoin kaktukselle. Pari vuotta sitten 'unohdin' sen ulos syyskuulle asti. Nostaessani sitä, luulin, että se tekee kuolemaa, mutta mitä vielä, nuppuja oli täynnä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi kaktus kiittää, kun sen hetkeks unohtaa. :D

   Poista
 2. Kaunis kaktus. Meillä on samallain, mut hiukka pitempi ja tuuheempi. Se on ainaki 15v ikänen. Jos äkkii arvaan, ni kukkavanoja on nelisenkymmentä ja pituutta ikkunanlauvvalta reilusti lattialle. Maalle kun kukat keväällä siirtyy, niitä kastellaan viikottain paskaveellä, siks meillä kukat voi oikeen hyvin. Mistälie sain ohjeen. :)

  xx siusiu

  VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Vintillä pikkupuolen välikaton laittua

 Pikkupuolen vintin välikattoa ollaan laitettu kuntoon. Vanahat täytteet lapioitiin ensin ulos, niinku aiemmin kirijotin. Sitte vanaha vint...