perjantai 24. lokakuuta 2014

Samsung

Vaihteeksi taas kännykkä temppuilee. Nyt se temppuilee ihan oikeesta syystä. Eli ei oo vaan olettamusta tai luuloo, kuten joskus aikasemmin. Sillohan kännykkä pelekästä ilimankosteuvesta otti nokkiinsa ja sano työsopimuksensa irti. Makas muutaman viikon laatikosa, kunnes otin sen pikku kätösiini ja pijin sille puhuttelun. :) Sen jäläkeen se on toiminu ihan hyvin siihen asti, kunnes jokunen viikko sitte tipahti taskusta vetteen.
 Pikkusen USB liittimen kans ongelmia, tahtoo jäähä käynnistys tillaan vaikka piuha on irrotettuna konneesta. Kuluttaa mahottomasti akkua ku kuvittellee olevansa yhistettynä toiseen laitteeseen vaikkei ookkaan. Sen saa kyllä katkastua ku tökkää piuhan paikalleen ja samantien pois, ei vaan aina muista tarkistaa onko jääny päälle.
 Herättikellona en oikeen tohi kännykkää ennään käyttää. Jos sattuu just yöllä akku simahtaan, enhän mää sitä tiijä ja nukun onneni ohi. Onneksi talosa on usijampi kännykkä ja ihan herättikellokin jotka voi laittaa herätysvalamiuteen niinä aamuina ku tarvii herätä tiettyyn aikaan.

Onhan ne melekosia monitoimilaitteita nuo nykyset puhelimet. Viimesin sovellus mitä kehittelevät ja testailevat on sellanen, jolla voijaan ottaa sydänvilimi tajuttomasta ihimisestä. Saattaa olla tilanne, että ihiminen on saanu  kohtauksen, makkaa maasa eikä kukkaan kykene tunnistammaan oireita, että hällä on sydän pysähtyny.
Jos kännykäsä on tuo sovellus, soittaissaan 112:een liitetään sovellus sielä päälle ja pystyvät jo siinä vaiheesa näkkeen piirtyykö käyrää vai onko pelekkää suoraa viiva. Ensiapua voijaan antaa tehokkaammin ja systemaattisemmin ku on tievosa, millasta käyrää piirturi piirtää.
 Varmasti on ihimishenkiä pelastava systeemi tuokin.

Millohan ne kännykkään sen partakonneen asentaa?

2 kommenttia:

  1. Niin, ja mitä enemmän pieneen kännykkään laitetaan toimintoja, sitä helpommin se menee rikki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä se taitaa olla. Onhan se toki kätevää kun kännykällä hoituu moni juttu. Ei tarvi käyvä pankinluukulla, ei asemilla lippuja ostelemasa ku kaiken voi hoitaa ihan mistä vaan. Luulis että ihimisille jää enemmän vappaa-aikaa. :)

      Poista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Vintillä pikkupuolen välikaton laittua

 Pikkupuolen vintin välikattoa ollaan laitettu kuntoon. Vanahat täytteet lapioitiin ensin ulos, niinku aiemmin kirijotin. Sitte vanaha vint...