lauantai 9. elokuuta 2014

Omat aivot joilla ajatella

Eilen käväsin Suomi24 sätisä ja olihan vaihteeksi ihan mielenkiintosia keskusteluja.
Eräs juttelija sielä kyseli, mikä rakkaus on tärkein.
Monenlaista kommenttiahan siihen tuli muilta keskustelijoilta.
Äidin rakkaus, Jumalan rakkaus, miehen ja naisen välinen rakkaus, lähimmäisen rakkaus, lista piteni sitä mukkaa mitä ihimiset pitivät tärkeimpänä.

Jumalan rakkaus oli aihe mikä herätti muita enemmän puhheenaihetta. Mielipitteitä oli lähes yhtä monta mitä sättääjiä huoneesa. 
Hetihän porukka jakkaantuu sen mukkaan millanen näkemys ihtekenelläki on. Puolesta ja vastaan. Aiheesta jutteleminen on taitolaji, jotta voitas jutella niin, ettei kenekään näkemyksiä tallota vaan jokkaiselle jäis mukava tunne poistuessaan sättihuoneesta.

 Hetken aikaa siinä oltiin juteltu, kunnes yhen ihimisen kärsivällisyys alako olemaan koetuksella.
Hän selitti ajatuksijaan ja mielipijettään sanomalla, että uskovaiset ei ajattele omilla aivoillaan, (siteeraavat raamattua, eivät ajattele ihte).
 Ne kaikki pelekää viimestä tuomiota, jonka takia niitten pittää uskua.

Keskustelu kävi vilikkaasti.
Muutaman kommentin heitin minäkin jutustelun lommaan. Omalta osaltani kerroin, että ei oo syytä pelkoon.
Tämä yks vaan jatkoi samaa linjaansa, toistaen vaan sitä, miten uskovaiset ei uskalla ajatella.
Hieman alako jo hymmyilyttään jutun kulku, kahtoin viisaammaksi olla hilijaa.

 No, tuhrahan sitä jutustelua oli jatkaa, toisella ku oli sellanen näkemys ja mielipije että naapurin aivoilla ajattelen. :)
Jäin miettimmään.
 Miksi juuri kristillisen elämänkatsomuksen omaavista hyvin usein ajatellaan ettei ne ajattele omilla aivoillaan?
Entäs henkisen kehityksen opin edustajat?
Tai joku ettii elämän tarkotusta syvällisen vilosofijan kautta, lukemalla monien eri vilosooffien opuksia, omaksuen heijän ajatteluaan ommaan elämäänsä. Eikös heistäkin voitas yhtälailla sanua, etteivät ajattele omilla aivoillaan.

Meitä kaikkia ympäröi mieletön tietotuluva mitä maailma ja media meille syöttää. Jokkasen elämään ne pyrkii vaikuttammaan tavalla taikka toisella. Jokkainen meistä tekkee ihan ite, omakohtasesti valintoja mitä asijaa haluaa syvälllisemmin tutkistella ja miettiä. Olipa se sitte evoluutioteorian pohtimista tai syvällistä vilosofiaa, tieteeseen syventymistä tai raamatun tutkistelua,  omia aivojaan siihen jokkainen käyttää.

Voin ajatella omilla aivoilla, sano tämä sätin keskustelija. Hänkin todellisuuvesa omaa tietynlaisen elämänkatsomuksen minkä pohjalta elämäänsä kattelee. Mihin sen sitten perustanee, sen hän käsittellee ja suodattaa aivojensa kautta. Sitä näkemystään hänkin toi esille omilla kommenteillaan ja asennoitumisellaan toisia keskustelijoita kohtaan.

Palaan vielä siihen tuomiojuttuun. Ei tämä kyseinen keskustelija ollut ihan tarkkaan perillä asijoista mistä viimesesä tuomiosa loppujen lopulta on kyse. Hän ku kiven kovaan väitti, että uskovat pelekää tuomio päivää. Mitä pelekäämistä siinä on.
 " Ei ole mitään kadotustuomiota niille jotka Jeesuksesssa, Kristuksessa ovat" Room. 8: 1.

1 kommentti:

  1. Hei! Tulin minäkin katsomaan millainen mummeli täällä mutinoi. Taidat olla pohjoisen tyttöjä murteesta päätellen. Tuohon uskontokeskusteluun en lusikkaani pistä, jokainen ajattelee niin kuin ajattelee!!

    VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Vintillä pikkupuolen välikaton laittua

 Pikkupuolen vintin välikattoa ollaan laitettu kuntoon. Vanahat täytteet lapioitiin ensin ulos, niinku aiemmin kirijotin. Sitte vanaha vint...