keskiviikko 13. elokuuta 2014

Ohoje mustikka valakosuklaamössökakkuun

pohoja
reilu 1dl aprikooseja tai taateleita
reilu 1 dl pähkinöitä ( voi käyttää niitä pähkinöitä mistä tykkää, manteli soppii kans )
1rkl kookosölijyä
aineet tehosekottimeen ja pyöräytettään tahanaksi
massa painellaan vuuan pohojalle tasaseksi levyksi

valakosuklaamössö
200 g suklaata
2dl kermaa
2 munnaa
1 dl sokeria
3 liivatelehtee ( ite laiton kaks, se oli liijan vähä )
5 rkl kookosölijyä

liivatelehet kylymään vetteen likuammaan/ sulatettaan myöhemmin ja listätään viimesenä kermasuklaan joukkoon
suklaa sulatettaan
kerma vatkataan vaahoksi
munista erotellaan valakuaiset jotka vatkataan vaahoksi
keltuaisten joukkoon lisätään sokeri ja sekotellaan

kaikki aineet sekotettaan tasaseksi massaksi ja kaajetaan pohojan pälle

mustikkamössö
7dl mustikoita
1 dl kookoshiutaleita
7 rkl kookosölijyä
puoli dl sokeria
3 liivatelehtee 

 kaikki aineet tehokekottimmeen, liivatelehet sulatettuina lisätään viimesenä ohuena nauhana

valamis mössö kaajetaan suklaamössön päälle

kakku saa hyytyä jääkaapisa vähintään 5 tunita, mieluiten yön yli

1 kommentti:

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Kastelusysteemi

Niin on käytynä pohojanmaalla työmaatarkastus tekemäsä ja hyvältähän sielä näytti. Juhannus meni siivotesa puojia, aittaa ja pihamaata. Piha...