lauantai 30. elokuuta 2014

Marijastusta ja mökkeilyä

Komijan aurinkoinen syyskesäpäivä tulosa, tai taitaapa se olla jo syyspäivä, vaikkei ihan vielä syyskuun puolella ollakkaan. Eilen iltapäivällä iski marijastusinto, piti lähtiä töitten jäläkeen mehtään.
Keräsin ämpärillisen kaikkia marijoja mitä etteen tuli. Tosi palijo oli juolukoita, niitä kerty varmaan puolet koko saaliista. Mustikkaa ja puolukkaa tuli joukkoon vähäsen, kraakunmarijoja löyty kans aika hyvin.

Puhistin marijat suurimmista roskista ja sosseutin ne sauvasekottimella sosseeksi. Keitin vettä kolomisen litraa ja annoin sen jäähtyä lähes kylymäksi. Kaajoin veen marijojen päälle ja lisäsin 50g sitruunahappua.
Marijaämpärin nostin parvekkeelle ässehtimmään 2-3 päiväksi.
Marijamäskistä pitäs tulla mehua, maanantaina näkkee tuloksen. :)

Iltapäivällä mennään akkaporukalla yhelle mökille. Meitä on tavallisesti ollu semmonen 10-20 hengen porukka koolla. Tievosa on  hyvvää ruokaa, makkaran paistoo, saunan lämmitystä ja uimista, sikälimikäli joku vielä rohkennee viliposeen vetteen pulahtaa.

 Illan aikana laulellaan hengellisiä lauluja, luetaan sannaa, jutustellaan ja rukoillaan.
Jollaki saattaa olla omasa perhepiirisä asijoita joihin oottaa muutosta, tai oma sairaus on sellanen, että kaipaa Jumalan kosketusta. Oma uskonelämä voi olla kriisisä ja tarvii siihen rohkaisua ja vahvistusta. 
Mielenkiinnolla lähen tuonne mökille, jotenki on semmmonen olo ja "kutina" sisikunnasa, että jotakin merkittävvää on Taivaan Isällä meille tarjolla. Saapa nähä. 

Mahtava ilima, aurinko paistaa lähes pilivettömältä taivaalta, jospa se paistas ihan iltaan saakka.
 
Klo. 21:oo
Kesäsen näköstä oli vielä rannalla, vaikka lämpöasteita ei kovin mahottomasti ollukkaan. Auringon paistetta riitti ihan iltaan saakka. Viijen aikoihin oli sauna lämmin...
..rantapolulla ei ollu tungosta, Jaakko oli jo heittäny kylymänkiven jorpakkoon.
Hieman oranssia, syksyn hehkua...
Ilta oli kokonaisuuessaan hoitava ja rohkaiseva. Kävimme keskustelua ihimisten erilaisuuesta, siitä miten vaikijaa on joskus tulla toimeen ku toisen ajattelu ja toimintavat ovat erilaiset mitä itellä.
Hyvä esimerkki tästä on Martta ja Maria, molemmat palvelivat Jeesusta omalla tavallaan, niillä lahjoilla mitä omistivat.

Korkeaveisusta luettiin joitakin jakkeita. Jutusteltiin yljän ja morsiammen välisestä rakkaussuhteesta, mikä on vertauskuva ihimisen ja Jeesuksen välisestä suhteesta. Mielenkiintosta.

Hyvä hetki, hyvä mieli.  

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, oli oikeen kiva ja mukava iltapäivä, vesikin sopivan viliposta. :)

   Poista
 2. Ranta näyttää niin houkuttelevalta että justiinsa tekee mieli pulahtaa. Teillä on on varmasti antoisa ilta tiedossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rannalta katottuna ranta on upea. Hieman hankalaa oli uimaan meno ku ranta oli niin kivikkoinen. Kivet oli tosi luikkaita, sai varoa ettei nyrjäytä nilikkaansa, eikä kaadu. Vettäkin oli aika matalasti, joutu kävelemään jonku matkaa että pääsi pulahtammaan. Tosi kiva illanvietto oli.

   Poista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Vanhustenhoitoa ihimettelen

Ei sitä oikeen voi lakata ihimettelemästä tätä yhteiskunnan touhua. Kovasti ollaan tekevinnään hyviä uusia muutoksia, mutta tojellisuuesa jo...