lauantai 23. elokuuta 2014

Cantaloupemeloni jukurttiraakakakku

 Aattelin kokkeilla millasen makuelämyksen saa, ku sekottaa yhteen passion&persikkajukurttia, cantalouppemelonia ja pätkisrouhetta.
Pohoja:
reilu1 dl aprikooseja, samoin pähkinöitä ( manteli, suolapähkinä, cashew )
 2rkl kookosölijyä
taputtele massa irtoreunasen vuuan pohojalle

Täyte:
5liivatelehtee -liota, sulata ja lissää viimesenä jukurttimössöön
purkillinen passio&persikka jukurttia ( 5 dl Lidlistä)
puoli pussillista pätkispaloja jotka jauhetaan hienoksi
puolikas cantalouppemeloni sosseeksi
-sekota nämä aineet sekasin
- kakku saa hyytyä 4-5 tuntia, mieluiten yön yli 
- valamiin kakun päälle ripottelin tummaa kaakaujauhetta ja raastettua suklaata.
Kokki joutu olemaan makutuomarina ja antammaan pisteet kakulle. 
Arviointipisteet 1-5.
Pohoja 4 pistettä, oli ihan hyvä.
Pohojan ja täyteen makujen yhteensopivuus 3,5, ei ollu liijan makija.
Täytteen rakenne ja koostums 2, liijan pehemijä.

Oma arviointi jäi vielä heikommaksi. Pohojasta tykkäsin, se oli hyvä. Täyteesä olis saanu olla enemmän sokeria ja liivatetta. Pätkisrouhe teki täytteestä rakkeisen. Olis pitäny sulattaa pätkiksen palaset, nii silllo olis mössö ollu tasasempaa.
 Jukurtin, melonin ja pätkiksen makuyhistelmä oli aika mielenkiintonen. Pikkusen liijan laimijaa, jotaki siitä puuttu. Pätkiksiä vois laittaa koko pussillisen, sillo maistusivat kunnolla.
 Lime- tai sitruunamehu saattas antaa sopivasti terävyyttä kakulle.














En tiijä voiko suositella kellekkään.  :)
 Mut jos kokkeilee, sittepä ainaki tietää miltä se maistuu. :)








4 kommenttia:

  1. Vesi tuli kielelle kumminkin:) Minä ehkä vaihtaisin pätkikset tavalliseen suklaarouheeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tavallinen suklaa soppii varmaan yhtä hyvin. Pätkiksesä on minttua, mistä kaikki eivät tykkää. Sisko kävi eilen kyläsä ja maisteli kakkua, tuumas että ei oo hänen makkuunsa. Maut sekottuu liikaa sekasin, ei maistunu kuulemma oikeen millekkään. :) :)

      Poista
  2. Muuten hyvä, mutten tykkää käyttää liivatetta leivonnassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erilaisia sitovia aineita löytyy, esim. kookosöljy, kaakaovoi, psyllium joita voi käyttää liivatteen sijaan. Määrää en osaa sanoa, miten paljion tarvii laittaa. Seleviää kaiketi kokkeilemalla. :)

      Poista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Joulu on taas

 No tottahan se on, että joulu tullee vaikkei tekis yhtään piparitalua, mutta muutama niitä pittää tehä jotta saa näpertämisen vietin tyyvyt...