torstai 12. kesäkuuta 2014

Kirppislöytöjä

Maanantaina piipahettiin pikasesti kirpparilla, ihan vaan semmonen läpikulukukäynti, jos vaikka sattus jotaki silimään. Ja kappas vaan, sattuhan sitä taas jotaki.
  
Kokin kans ku kierretiin käytäviä, löysin tämmösen ihanuuen, puisen tynnyrituolin. Kokki käveli mun eellä mut ei ollu huomannu tätä ollenkaan. Lähetin hälle merkkivihellyksen että tuuhan ny kahtomaan mitä täältä löyty.
Tynnyrituoli on ku puinen saavi, joka takaosan lauvat on jätetty pitemmiksi ja muotoitu selekänojaksi. Istuinosasa on avattava kansi, joten tuoli toimii myös hyvänä säilytystilana pikku roinalle.
Ostaisa tuoli oli hieman harmahtava sävyltään, misä lie ollut ja miten monien vuosien pölyt ja liat pinnassaan.
Kastein tuolin ensin kunnolla lämösellä veellä. Sen jäläkeen pesin ja harijasin kunnolla soodaveellä. Ennen viimestä huuhtelua neutralisoin puupinnan ihan tavalisella yleispesuaineella. Kylymää vettä lopuksi lotrasin tuolin päälle, ja jätin sen kuivumaan. Ihimeen vaaleeksi puu tulikin, voispa sanua että on ihan kaunis.
Keskiviikkona kierros toiselle kirpparille, ja taas tarttu mukkaan löytöjä. Kokki löysi lähes käyttämättömät  MEINDELIN vaelluskengät, maksavat uutena yli kakssattaa.
Kivat, kevyet pistokkaat laatumerkkiä Merrel. Kokin kenkäpolitiikka on taas moneksi vuotta hoijettu.
Opan valamistama EL-ROD puluputuspannu, eli perkolaattori. Vetosuus 2 l , kannesa lasinen nuppi, mikä tekkee pannusta erikoisen ja hienon. En oo aikasemmin nähäny myynnisä tämmöstä, useimmisa ku nuppi on muovinen. 
 
Tämä hellyttävyys matkaa pohojanmaalle. Siellä sitä oottaa muutaman nallen keräilyseurue johon se saa liittyä uutena jäsenenä.

4 kommenttia:

  1. Hieno tuo tynnyrituoli. Tuollainen kahvipannu minulla on, tosin käyttämättömänä kaapissa, aikanaan ahkerassa käytössä ollut. Alunperin oli se lasinuppi juuri tuollainen mutta kun se särkyi, piti tyytyä muoviseen. Maitokannukin samaa sarjaa. Saman ajan tarvikkeita.

    VastaaPoista
  2. Oi, mun äidillä oli tuollainen kahvipannu ja ihan lasinupulla. Mihin lie matkan varrella kadonnut. :( Kyllä kirpparilla tekee mukavia löytöjä. Meidän srk:lla on oma kirppis täällä ja olen mukana sen työssä. Paljon on löytynyt ostettavia merkkivaatteita eritoten lastenlapsille, mutta myös itelle ja kotimiehelle. Mahtavaa kierrätystä.

    VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Vintillä pikkupuolen välikaton laittua

 Pikkupuolen vintin välikattoa ollaan laitettu kuntoon. Vanahat täytteet lapioitiin ensin ulos, niinku aiemmin kirijotin. Sitte vanaha vint...