maanantai 9. kesäkuuta 2014

Ihana vesisaje

Kerranki sattu vesisatteet oikijaan aikaan. Koko viikonlopun ajan pirskotteli vettä sopivin väliajoin, välillä sitä tuli ihan kaatamalla. Että miksikö ihana vesisaje? No sen takia ku meijän takapihalla olevat männyt olivat just siinä vaiheesa, että ne olis levittänneet keltasen siitepölynsä pitkin kartanua.
Ny vesisaje teki tehtävänsä. Puut näyttää aika siisteiltä, eikä ikkunoisa oo keltasta siitepölyä laisinkaan.

Vesi sato ikkunoihin sopivasa kulumasa, joten ulukopuolelta olohuoneen ja parvekkeen ikkunat on pesty.
Kiitos satteen lähettäjälle.

Kesäisesä vesisatteesa on jotaki muutaki ihanaa, se tunne ja tuoksu kun vesisaje on ohi. Voiko luonto tuoksua sen raikkaammalle ja ihanemmalle. Yks mukavimmista kesäisistä vesisajemuistoista on se, ku ukkoseniliman lähentyesä lähettiin uimaan. Uimapaikalle oli matkaa kolome kilsaa. Päätettiin mennä polokupyörillä, että ehtittäs ennen ku ukkonen on ihan päällä.
Puolesa välisä matkaa näky ensimmäisiä salamoitten räsähtelyjä taivaalla. Hetken päästä alako tipahtelleen vettä, valtavan isoja ja raskaita pisaroita jotka kasteli vaatteet kerralla läpi asti. Uimarantaan ku päästiin, riisuttiin märijät vaatteet ja pulahettiin lamppiin. Lampin vesi oli lämmintä ku linnunmaito, kuten sanonta kuuluu. Mistähän muutes moinen sanonta mahtanu syntyä?

Vesisatteen ropina oli hauskan kuulosta ku laitto pään veenpinnan alle. Salamat räiskähteli taivalla, sen jäläkeen jyrähteli ja pauhahteli siihen malliin, että päätettiin lähtiä pyöräileen takasi.
Vaatteet oli märijät, joten niitä me ei ees yritetty pukia päälle, laitettiin ne tarakkarauvalle ja polijettiin uikkarisillaan kotija. Vesisaje ylty, sitä tuli hetken aikaa kaatamalla, semmonen kunnon ukkoskuuro.
Kuuro ku meni ohi, vesisaje rauhottu kunnes sateli ennään tihhuuttamalla, pehemosta ja lämpöstä kesäistä vesisajetta.

Meillä oli ollu hauska, mieleenpainuva uintireissu.
Saatiin kyllä kuulla jäläkeenpäin että ukkosenilimalla ei saa mennä vetteen, se on hengenvaarallista. Noh, eipä tuota tullu sillo ajatelleeksi ku uimaan lähettiin, kakaroita ku oltiin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Vintillä pikkupuolen välikaton laittua

 Pikkupuolen vintin välikattoa ollaan laitettu kuntoon. Vanahat täytteet lapioitiin ensin ulos, niinku aiemmin kirijotin. Sitte vanaha vint...