torstai 1. toukokuuta 2014

Vappuylläri

Eilen illalla ku mentiin nukkummaan, niin sannoin kokille, että miten tuon kattovalasimen kuvijot on nuin tummat  ja erilaiset?
Makkarin katosa on semmonen lasinen plavontivalasin, misä on jotaki kiemuraisia kuvijoita.
Jotaki outua siinä valasimesa oli. Mietin siinä maatessani että heijastuuko pöytävalasimesta valo jotenki erilailla ku aikasemmin, vai mikähän täsä ny oikeen mättää. Kokki oli lähes hilijaa, pikkusen hymähti kirijan lukemisensa lomasta, mut ei kommentoinu sen kummemmin asijaa.
En minäkään alakanu asijaa pitempään pohtimmaan, laiton silimät kiinni ja alon nukkuun.

Aamulla ku heräsin, osu silimät taas siihen kattovalasimmeen. Kahtoin sitä, sanon kokille, että tuo valasin on jotenki outo.
Kahtoin uuvestaan valasinta, hieron silimiäni, ravistelin päätäni, että näänköhän mää ny ihan väärin. Valasinhan on ihan eri värinen ja kuvitoki ihan toisenlaiset mitä ennen ollu.
Tuli ihan hassu tunne ja olo, ihan semmonen että heittääkö mun ajatus ny häränpyllyä... Onkokaan tuo valasin ollu joskus toisenlainen? Kumallinen olotila, ku ei oo oikeen varma onko se ollu tuommonen, vai onko se ollu erilainen.

Kokki tuumas, että onko tuosa ny mittään erilaista, eikö se oo aina ollu tuommonen?
* piti pokkansa ja nauraa hihitti mielessään*

-No ei oo, ihan eri värinen tuo lasi, ja kuvitoki on toisenlaiset. Aikasemmin siinä oli kirkkaampi lasi, ja ku valot oli päällä nii valasimesta näki oman kuvansa. Mistä tuon oot hommannu?

Kokilta pääsi nauru.
-Aattelinki että kauvankohan kestää ennenku hoksaat valasimen vaihtunneen. Kyllä oli illalla naurusa pitelemistä ku ääneen ihimettelit miten erilaiselle valasin näyttää. Heh, heh, hee..

Ihan mukava ylläri oli.
Eellisestä valamisesta oli nimittään lasi menny halaki, eikä ollu ollenkaan varmaan miten pitkään se olis katonrajasa pysyny. Hyvä juttu ku ny on uus, ehijä valasin katosa. -Vaikka siinä onkin outo väri ja kummallisia kuvijoita.

Oikeen mukavaa vappupäivää!

3 kommenttia:

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Tuvan ja kamarin laattiat

Parin viimesen viikon aikana on hirsitalolla ollu touhua. Laattioitten teko edistyy mukavaa vauhtia. Torstaina tämän näköstä....