tiistai 27. toukokuuta 2014

Turkista erroon ja mutka Ikeaan

Viikonloppu vierähti vikkelään, kävästiin pohojanmaalla kotikunnailla. Kesä oli sielä pikkusen pitemmällä, tuomet kukki komijasti, meillä ne on vielä nupullaan.
Talaviturkista pääsin kuiten erroon sillä reissulla. Äiteen ja siskon kans käytiin perijantai iltana Lahenlamppiin ne tiputtamasa. Olihan ihana ja piristävä käynti.

Takasi tullesa ajeltiin Ikean kautta, jos sattus jotaki mukkaan tarttuun.
Sattupa hyvä tuuri, kirijahyllyihin löyty pieniä lasiovia poistohinnalla. Lopettavat kyseisten hyllyjen valamistuksen, sen takia myivät kaikki loput hyllyköt ja niitten osat poistohinnoilla.

Heräteostoksena tarttu mukkaan kaks pientä lasiovellista seinähyllyä. Kahtottiin että saattasivat sopia meijän keittiön nurkkaan ihan mukavasti.
Kesäkeli meni vähä viliposeksi, lämmintä taija olla ku kymmenkunta astetta jos sitäkään. Eilen illalla kävimmä kahtelemasa korvasieniä, vaan eipä niitä vielä näkyny. Pittää ootella viikko tai kaks ja käyvä sitte kahtelemasa uuvestaan. Toissa kevväänä kerättiin 18 kilua korvasieniä. Kunhan puoletkaan tuosta määrästä löyvettäs tälle kevättä niin olispa mukava. Tai vaikka ees kilonkaan, olishan sekin tyhyjää parempi.
Ne ku on niin tavattoman hyviä kermakastikkeesa, tai korvasienikeitto...nams....

1 kommentti:

  1. Meijän äiti Kuhmossa laittoi korvasienikastiketta ja se oli minusta hirmu hyvvää. Me penskat kerättiin niitä lähimänniköstä ja niitä tosiaan oli. Sitten muutettiin tänne pohjosemmaksi ja sen jäläkeen en oo ees nähny korvasieniä. En oo vissiin älynny kankaita kävellessäni kattella alaspäin kunnolla. Vaikka onhan se kyllä tuo näköki penskasta huonontunu. Sen tiiän, että korvasieniä täälläkin on, kun eräs kuorolainen ennen niitä Ivalossa asti keräsi ja löysi kans. Elisa

    VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Aitta pieni punanen

Aitan seinät puhistuksen jäläkeen. Hellesää ei ollu paras mahollinen keli maalausta ajatellen mutta enpä vihtiny alakaa oottelemmaan piliv...