tiistai 14. kesäkuuta 2011

Päivä AlbissaEilen aamupäivästä lähettiin suunnistaan rautatieasemalle jotta ostamma junaliput Albiin, jonne matkaa rapiat 70 kilsaa. Rautatieasemalle mentiin metrolla säästääksemme jalakojamme, tosin eka metropysäkille 1,5 kilsaa käveltiin, mut sehän ihan hyvää lämmittelyä päivän kävelyä aatellen.

Rautatieasemalla lipunmyyjä ei halunnu osata englantia ollenkaan vaikka ihan selevästi me englannkiksi ja suomeksi hälle sanottiin ettei ymmärretä ranksasta höykäsenpölläystä. No kyllähän me liput saatiin kun aikamme siinä tiskillä selevitimmä. :) Lipunmyyjä kyllä selosti vielä enemmän ja viitto meitä menemään ulos ja kääntymään sitte oikeelle sieltä pitäs löytyä bussiasema.

Jaa, että bussipysäkki ja me junalippuja ostamaan tultiin, kuin täs ny näin kävi??
Niitä lippuja siinä sitte tutkimma ja ihimettelimmä että onpa kummallinen systeemi, että junalippuja myyvältä tiskiltä myydään myös bussilippuja. Eikä mihinkään opastetauluun sanan sannaa oo englantia voitu laittaa että jotakikkaan ees ymmärtäs. No se tajuttiin että bussilla mennään. Matka kestää tunti nelkytviisminuuttia, että ehtiipä siinä maisemia kahtelleen.

Mutta mistä se bussi lähtee?
Löyvettiin bussiasema ja sielä oleva opastetaulukin, mut..ranskaa...ranskaa...jaa..tuosahan onkin listaa lähtevistä ja tuleviasta , aikatauluja mistä ne mihinkin mennee.
Tarkottaskohan tuo numero tuosa listan alaosasa sitä asemalaituria mistä meijän bussi lähtee, se kun oli just en ajan alapuolella millo meijän bussin tulis lähtiä?
Eipä siinä auttanu muu ku mennä kahtelleen asemalaituri nro. 25. Sielähän jo oli bussi ja bussikuskikin, hältäpä varmistettiin ja kysästiin että ollaanko me oikias paikkaa. Ja kappas, ihan osuttiin eka ettimisellä oikiaan bussiin. Kyllä tuntu hyvältä ja olo onnellliselta kun ranskankielen sekamelskas niivaan osattiin ja selevittiin Albiin menevään bussiin. Siitäpä se matka alako.


      


Albin asemalta sunnistettiin kahtomaan Euroopan korkeinta tiilistä rakennettua rakennusta. Aivan kauhia! Siis eihän tuommosta voi olla olemassakaan kun se niin korkia ja valtava. Kato lissää linkstä.
Kuvia Albista


           Aika mukavan näköstä katedraalin ympäristöö.
Toinen paikka misä käytiin oli Toulouse Lautresin museo. Kaveri tunnetaan erityisesti Moulin Rouge teoksistaan.  Olihan ne ihan hauskoja ja hienota töitä.
Löytyy jokunen kuva aiheesta


Takasin Albin asemalle puoli kuuven aikoihin ku bussin pitäs lähtiä 18 reikä,reikä. Albisa olikin hyvin kielitaitonen lipunmyyjä puhu ihan sujuvaa lontoota, oli niin ystävällinenkin että leimas meijän liputkin valamiiksi. Ei tarvinnu meijän alakaa ettiin leimausautomaattia että mistähän sellasen mahtas löytää. Toulousen asemalla oltiin puoli kaheksan aikoihin, kävästiin kaupas ostaan aamuksi kahavimaitua ja pikku paketti presidenttivoita. 
Metroasema oli melekeen vieresä joten ei tarvinnu kauheesti kävellä. Vähä jännitti että kelepaako aamupäivällä ostetut metroliput vielä siihen aikaan, kun ne myy niitäki lippuja jotka on voimas klo 19.00 jäläkeen. Kelepas, eli päivälippu käy ihan koko päivän ajan ja sillä saa ajaa kaks matkaa. Tulipahan tuokin asia varmistettua.

Että semmonen matkailupäivä!

1 kommentti:

  1. Ei meinannu netti antaa kommentoijja, mut onnistuimpas!
    Tollasset tapahtumat ne antaa mukavan mausteen retkee. On sit mitä muistella!!
    Mukavaa retkee eellee, tulkaaha ehjinä takas.

    VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Tuvan ja kamarin laattiat

Parin viimesen viikon aikana on hirsitalolla ollu touhua. Laattioitten teko edistyy mukavaa vauhtia. Torstaina tämän näköstä....