maanantai 4. huhtikuuta 2011

Se on kevät !

Se on taas sitä aikaa ettei oikeen tiijä mitä päälleen laittas ku ulukoileen lähtee. Ikkunasta ku kahteleepi millasta keliä pitelee voipi saaha ihan väärän käsityksen. Varsinkin jos sattuu aurinko pikkasenkaan pilikistämmään, sillon ei palio auta vaikka lämpömittarin lukemät käyt tarkistamasa. Se kun on niin että vasta sitte ku astut uluko-ovesta ulos, oot kävelly sata tai kaks sattaa metriä voit päätellä laitokko päälles kampetta liikaa vaiko liijan vähäsen.
Tuuli, se jos mikä on juonikas. Vaikka näät ikkunasta kahtoissas että tuuleskellee, et voi tietää onko se kylymän puhaltavvaa vaiko sellasta lepposta tuulta. Lepposella tuulella ihan mukava ulukoilla mut jäätävän tuulen kaveriksi en lähe.
 Joskus mennee sään arviointi niin täysin pieleen että joutuu vaähentään vaatetta. Sitte joutuu kantaan paitaa tai puserua käsivarrella koko loppu matkan. :(  Mää ku en oo oppinu, en tosin oo ees opetellukkaan sitä tyyliä että reppu selijäs liikkusin. Se vois olla iha hyvä systeemi, repusa kulukis juomapulloki kätevästi mukana.

 Jos on liijan vähäsen päällä sillo pittää tehostaa tahtia siihen määrään että kroppa tuottaa lämpöö ja alakaa hikiä pukkaamaan sillaitte sopivasti. Jos taas tulle hiki kun ei oo vielä ees kunnolla päässy vauhtiinkaan, sillo harmittaa heti että nyt on yks paita liikaa. Jos ei viitti alakaa riisummaaan ja vähentämmään vaatetta ei sitä jaksa kyllä kävelläkkäänn kunnolla, se mennee vähä semmoseen tallustelemisseen.
Ne on erikseen sellaset " sunnuntai kävelyt", lenkillä ku ollaan niin sillon tahti on reipasta eikä nyhyjäämistä.
Smile, se on kevät !

3 kommenttia:

 1. Osuit iha asian ytimee. Syys ja kevätpukeutumiset on just tollai vaikeet.
  Ärsyttää oikee jos on liikaa tai liiavvähä laitellu vaatetta yllee. Talvel ei yleesä sit hankaluut oo, ku voi laittaa vaik kuipal päälle, ni on helppo pakkases olles sit liikkumistahtiisa säätää, et on sopivan lämmi.

  Mukavaa keväänjatkoo sinnekkii. Meil hanget humahtelee alas ku ei oo enää yöpakkasii ja sataa vettä aikalail pal.

  VastaaPoista
 2. Nonni. Mun piti tulla tänne sanoo viel jotai, mut se hävis johki tost harvast pääkopast...

  VastaaPoista
 3. Niinpä. On se nyt kevät.

  VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Tuvan ja kamarin laattiat

Parin viimesen viikon aikana on hirsitalolla ollu touhua. Laattioitten teko edistyy mukavaa vauhtia. Torstaina tämän näköstä....