sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Sunnuntai aamun touhuja

Niin on taas yk viikko takana, uutta kohti mennään.
Tälle aamua laiton " pikkukokin" töihin. Se on leipäkone. Paistoastiaan laitettaan kaikki tarvittavat aineet jonka jäläkeen astia pannaan konneeseen. Konneesa voi valita valamitusajan, vähä sen mukkaan millasta leipää on tekemäsä. Kone sekottaa, kohottaa ja paistaa. Ei tarvi ku nappia painaa nii pikkukokki alakaapi töihin. Lyhkäsin ohojelma mitä ylleensä käytän kestää 2 tuntia 40 minnuuttia, sen jäläkeen pikkukokki huutaa ; leipä on valamis. :) No ei ny sentäs ihan huuva, vaan piippaa, josta tietää että se on lopattanu työt.

Sunnuntain ruuaksi aattelin laittaa karitsanjauhelihapulllia ja haudutettuja kasviksia.
Lihapullataikinan annetaan ässehtiä reilu tunti ennen paistamista, että ehtii maut tasaantummaan. Jauhelihhaa ehkä n. 500g. Siihen sekotettaan yks muna, ruokaslusikan verran jauhoja, valakosipulia reilusti, suolaa, pippurisekotusta, korianteria, rosmariinia, appelsiinibalsamiviinietikkaa melekonen lorraus.




Perunaa, bataattia, porkkanaa, sipulia
Kaikki pannulle paistummaan.
Suolaa, pippuria, intialaista maustetta,
lorraus siirappia, etikkaa ja ruokakermaa.
Saapi hautua ja ässehtiä puoli tuntia.
Paistamisseen voita.

Ja eiku syömään !

Pikkukokkikin saanu työnsä tehtyä. :)


Mukavaa tätä päivää!












1 kommentti:

  1. Onneks tulin tänne just ruakapöyvväst, muute ois tulla kamala nälkä!

    VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Kepparien tehtailua

Kepparitehas on pyöriny reilun viikon ajan. Ny on pollet valamiit ja oottelevat olohuoneen nurkasa myyjäisiin pääsyä. Reilu viikko on vie...