maanantai 31. tammikuuta 2011

Jälijet

Pariskunta lähti iltapäivällä pienelle kävelylenkille. He ku olivat yhesä teheneet uuven vuojen lupauksen, että tänä vuonna ulukoillaan ja reippaillaan vähä enemmän mitä edellis vuonna olivat viittiteen käyvä. 
Yks osatekijä heijän tämmöseen päätökseen oli kaiketi ollut se, kun emäntä oli jo usiamman vuoden ajan valittellut aina vaan lisääntyvästä ongelmasta, vaatteista.

Osa heijän vaatteistaan ku olivat alakanneet kutistummaan kaappien hyllyillä. Ennen ne isännän tummanruskiat samettihousutki olivat olleen niin passellit. Samoten emännän punaruutunen vekkihame. Monta muutaki asustetta emäntä osas listata jotka käyttämättöminä veivät tillaa hyllyillä, sama kun ottas ja laittas kirppareille kaikki kutistunneet.

Nuukia kun olivat, eihän he sellasta voineet ajatellakkaan. Vaatteet kun olivat osasta tosi hyviä ja vähän käytettyjä. Joku muu ratkasu asijaan tuli löytää. Siispä se päättivät; täytyy yrittää muokata sitä mitä vaatteiden sisälle laittetaan. Jospa ne vaatteet alakas ajanolloon päälle mahtummaan.
Niinpä he tekivät itelleen liikuntasuunnitelman muuttaen samalla vähäsen heijän ruokailutottumuksiaan.

Iltapäivän talavikeli oli sipsakan mukava, oikeen semmonen ihanne lenkkeilyä aatellen. Pakkasmittari näytti kymmenisen astetta, lunta sateli hilijoskellen sillaitte ettei se kävelyä juurikaan haitannu. Siinä kävellessään emäntä sattu kiinittään huomionsa koirien jätöksiin, joita kävelytien varrella oli tuon tuosta.

- Eipä oo mukavan näköstä ku tuohon ovat nuo jättäneet.

- Eivät oo muistanneet ottaa kakkapusseja mukkaansa ku lähteneet koiriaan paskottaan. Tuumas isäntä hieman hengästyneenä.

- Niin, tai eivät ees välitä semmosesta, sano emäntä.

- No eihän ne välitä, moni aattellee että sinnehän ne maatuu. Näyttääpä tuota olleen hätä muillakin ku vaan koirilla, noita keltasenruskeita jäläkiä ku kahtoo.

- Mistä tuon erotat milllo ollu ukko ja millo koira?? kyseli emäntä.

Kävelevät siinä rupatellen kyseisestä asijasta. Emäntää naurattaa ja tuumaa:

- No oishan tuo pitäny tajuta näilläki aivoilla, mutta eipäs vaan tullu heti mieleen, heh heh.

-Niin, onneksi satelee uutta lunta, peittyy nuokin jälijet.


Mistä sen erottaa, tiijäkkö sää ??2 kommenttia:

  1. No enpä tosiaankaan tiijä. Tämä on selevästi joku kompa! Ei oo tarvinnu tuommostakkaa ikinä miettiä. Oon aina luullu, että ne ovvaan koiran... ;) Ei oo tullu mieleen, että joku ulukoiluttaja vihtis pissailla....

    VastaaPoista
  2. Noku koira ei osaa kusta nimeesä, niiku ukot!
    Se sama tyyppi käy sillotällö munki vaatekkaapil ja vaihtaa sopivat housut, ne lempisellasset, pienempää kokoo...

    VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)