keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Rovaniemi Tourist City ja Napapiirin Pajakylän Alitrip kiinalaisjuhlat


- vaari kirijottaa ny -

Nyt lähestytään Joulun aikaa täällä Rovaniemellä. Tässä pienessä Lapin kaupungissa  maailman eri kielten sekamelska voimistuu päivä päivältä kaduilla ja kauppakeskuksissa. Kymmenen kilometriä pohjoiseen Napapiirillä Joulupukin Pajakylässä Joulupukin kodin ja lahjaverstaan ympäristössä alkaa olla jo päivittäin ihan ahdasta, kun kaikki turistit haluavat käydä moikkaamassa Pukkia..  Tai Santa Claus niin kuin turisti sen nimen sanoo.

No, pieni kaupunkihan tämä on asukasmäärältään (vain 60 000), mutta mainita pitää tietysti, että on tämä Rovaniemi sentään Lapin pääkaupunki ja aivan kuin portti koko Lappiin. - Tokihan pääkaupungissa turisteja riittää!

Lapin Kansa uutisoi 3.12., että joulukuussa parhaina päivinä Rovaniemen lentokentälle saapuu  peräti 23 lentokonetta ja ne ovat pääosin turisteja täynnä. Lapin lentokentille, joita on kuusi (jos Kuusamon kenttä lasketaan niihin mukaan), saapuu joulukuussa 60 000 matkustajaa noin 500 lennolla..Siihen kun lisäät vielä joulun ajan täydet junat ja omilla autoillaan tänne tulevat ihmiset, niin johan vierasta väkeä riittää.

Iso uutinen oli sekin, että kiinalainen Alibaba -verkkokauppayhtiö (liekö tuo Alibaba sukua Joulupukille?) on luvannut tuoda vuoden 2017 aikana 50 000 kiinalaista turistia Lappiin. Alitrip on Alibaban matkailuyritys ja volyymia siellä päässä kyllä riittää.

Tässä syksyllä Alitrip järjesti pienet juhlat Napapiirillä tuoden sinne Kiinasta sopivia laulavia  julkkiksia. Juhlien konsertti lähetettiin sitten netin kautta noin sadan miljoonan kiinalaisen katsottavaksi. Konsertin lisäksi näytettiin Kiinassa kuulemma 24 tuntia Rovaniemen matkailuvideoita. Runsaastihan kiinalaisia on tämänkin vuoden aikana Rovaniemellä vieraillut, mutta nyt tuon markkinoinin myötä määrä on reilusti nousussa. - Toivottavasti eivät ihan kaikki nuo 100 miljoonaa ihan heti tänne kuitenkaan tule:)

Viime vuonna Lapissa kertyi ulkomaalaisten majoitusvuorokausia yhteensä noin miljoona, niin nyt tuo kiinalaisten tulo voi hyvinkin lisätä määrää yhdellä neljänneksellä. Siinäpä miettimistä, miten sänkypaikka kaikille tulijoille löytyy. - Pitäisiköhän meidänkin petata kammariin vieraspeti valmiiksi?

Joulun ja vuodenvaihteen aikaan Rovaniemen kansainvälisyys näkyy tietysti vahvimmin, mutta kyllä turisteja riittää koko vuoden ajalle. Matkailubisnes on onnistunut saamaan turistit liikkeelle Lapin suuntaan enemmän ja enemmän kaikkina vuodenaikoina ja se on tietysti tosi hyvä juttu ja mahdollistaa isotkin investoinnit matkailualalla.

Mielenkiintoinen tieto ja vahvistus kaupunkimme kansainvälisyydelle on sekin tieto, että täällä asuu ihmisiä yli 90 eri kansallisuudesta ja täällä puhutaan lähes yhtä monta eri kieltä.

Mitä minä vielä sanoisin kotikaupungistamme? Vaikka sen, että Rovaniemi on Euroopan suurin kaupunki! Siis pinta-alaltaan suurin. Eli kyllä meille mahtuu! Tervetuloa vaan! 欢迎!

3 kommenttia:

 1. Kiitos Vaari. Vaikka olen tiennyt, että siellä käy paljon turisteja, niin en ollut lukuja ajatellut, melkoista vipinää siellä. Ja tuo kiinalaisten kiinnostus lupaa kyllä hyvää. Hieno Rovaniemi!

  VastaaPoista
 2. Kurkkasin tänne mitä rovaniemelle kuuluu, sinnehäm kuuluukin paljon hyvää. Joulupukkikin valmistelee tuloa etelään päin
  on siellä vilskettä ja lisää tulee kaiken aikaa. kauniit lumiset kuvat siellä. Hyvää joulun aikaa :)

  VastaaPoista
 3. -vaari tässä vielä - Vilinää ja vilskettä! Kun edellä mainitsin 500 lentoa, niin ne oli niitä suoraan ulukomailta tulevia. Lisätään siihen vielä toinen mokoma kotimaan lentoja ja sitten ollaan jo lähes tuhannessa lennossa joulukuun aikana. Lujeppa täältä viime päivien tarkennukset asiaan: https://www.yrittajat.fi/yrittajat/a/uutiset/545954-lappi-vetaa-turisteja-lahes-tuhannen-lentokoneen-voimin

  VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Jellona

Maskotiksi lastentapahtummaan tuunasin vähä jellonapukua. Tein tassut ja pään, sivusaumoihin lisäin vähä kangasta niin puku mahtuu aikusenki...