perjantai 23. joulukuuta 2016

Jouluevankelijumi

Ja tapahtu niinä päivinä, että keisari Aukustukselta kävi käsky, että kaikki maailma oli laitettava verolle. Tämä verollepano oli ensimmäine ja tapahtu Kyreniuksen ollesa Syyrijan maaherrana.
Ja kaikki menivät verolle pantaviksi, kukin ommaan kaupunkiinsa.
Niin Joosefki lähti Galileasta, Nasaretin kaupungista, ylös Juudeaan, Daavidin kaupunkiin, jonka nimi on Beetlehem, hän ku oli Daavidin huonetta ja sukua, verolle pantavaksi Marijan, kihilattunsa kans, joka oli paksuna.
Niin tapahtu heijän sielä ollesa, että Marijan synnyttämisen aika tuli. Ja hän synnytti pojan, esikoisensa ja kapaloi hänet ja laitto hänet seimeen, koska heille ei ollu sijjaa majatalosa.
Ja sillä seuvulla oli paimenia kevolla vartioimasa yöllä lampaitaan. Niin heijän eesä seiso Herran enkeli, ja Herran kirkkaus loisti heijän ympärillään, ja he säikähtivät älyttömästi.

Mutta Herran enkeli sano heille: "Äläkää pelijäkkö, sillä kahto, mää ilimotan teille ison ilon, joka on tuleva kaikelle kansalle: teille on tämä päivänä syntyny Vapahtaja, joka on Kristus, Herra, Daavidin kaupungisa. Ja tämä on teille merkkinä, te löyvättä kakaran kapaloituna ja seimesä makkaamasa."
Ja yhtäkkiä oli enkelin kans mahoton joukko taivaallista sotaväkiä, ja he ylistivät Jumalaa ja sanovat:
" Kunnia olokoon Jumalalle korkeuksisa ja maasa rauha ihimisten kesken, joita kohtaa hällä on hyvä tahto. Ja ku enkelit olivat menneet paimenten luota taivaaseen, niin nämä puhuvat toisilleen:
" Mennään ny Beetlehemmiin kahtommaan sitä, mikä on tapahtunu ja minkä Herra meille ilimotti."
Ja he menivät kiireesti ja löysivät Marijan ja Joosefin ja kakaran, joka makas seimesä. Ja ku he tämän olivat nähäneet, ilimottivat he sen sanan, joka oli puhuttu heille tästä kakarasta. Ja kaikki, jokka sen kuulivat, ihimettelivät sitä, mitä paimenet heille puhuvat.
Mutta Marija kätki kaikki nämä sanat ja mietti niitä syvämmessään. Ja paimenet palasivat kiittäen ja ylistäen Jumalaa kaikesta, minkä olivat kuulleet ja nähäneet, sen mukkaan kuin heille oli puhuttu.

Hyvvää siunattua joulun aikaa sulle!

4 kommenttia:

 1. Oikein joulun sanoma:) Siunattua jouluaikaa teille myös!

  VastaaPoista
 2. Oikeen mukavaa joulun aikaa myös teille sinne!!
  Olihan mukavaa lukea tarina teijjän murteella. :D

  siusiu

  VastaaPoista
 3. Rovaniemeltä ei tänne olekaan niin pitkä matka, etteikö Jouluevankeliumia ymmärtäisi, vaikka hiukan outoa tuo murre on! Hyvää Joulua! Ali

  VastaaPoista
 4. Olimme eilen kylässä ja siellä lueskelin Ristin Voittoa. Siitäpä bongasin jutun siitä miehesi kirjasta:)

  VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Pesutilat ja porstua

Viime viikolla tehtiin saunaa ja kylppäriä. Ne saatiin siihen malliin, että ens kesänä voijaan laittaa seinälasit ja saunan ovi paikalleen....