keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Loma

Se on jääny tavaksi, vaikkei ois pakko, että pittää pittää  joka vuotinen syysloma.
Ny ku työhommelit ovat hieman muuttueet, niin ihan hyvin vois tehä tämänki viikon töitä. Vaan minäpä en tee.  Oon aatellu asijan niin, että ku antaa ihtelleen sopivasti joutoaikaa, siis kunnon loman keskellä ruuhkasta työaikaa, niin sitä jaksaa loppuvuojen paremmin. Ei tuu ressiä eikä yliväsymistä, kuten monella työtä tekevällä se tahtoo nykypäivänä tulla.

Kuusamosa ollaan oltu muutama päivä. Aateltiin vaarin kans, että ny on hyvä sauma lähtiä päiväksi pariksi lorvimmaan kylypyllään. Vesihieronta tekkee niin hyvvää lihaksille, ai että mää tykkään.

Tämä on näitä halapoja Holideilupin tutustumislomia, josa osa olemisesta "maksettaan" kuuntelemalla viikko-osakkeitten myyntisaarna. Siinä myyjätaho yrittää käännyttää ymmärtämättömän ostajaehokkaan ymmärtäväiseksi ostajaksi, joka saarnan päätteeksi allekirijottaa kauppakirjan ja osamaksusopimuksen.

Tuo saarnahetken pari tuntia on kuin tosielämän tv-souta parhaimmillaan. Roolit on selekijät, mutta käsikirijotuksen totteutuminen on epävarmaa molempiin suuntiin ihan lopun käjenpuristukseen asti.

Tämän tosielämänsoun asiakasosapuoli valmentautuu kylypylän altaisa ja saunan lauteilla, että kestäisi myyjän kohta aamupalan jäläkeen alakavat höynäytyspuhheet. Myyjät puolestaan kokoontuvat aamupalaveriinsa kahavikuppien ääreen hiomaan viimetingan myyntitaktiikkaansa asijakkaan pään menoksi.

Päivän päätteeksi myyjät laskevat myyntisaldon ja provisionsa. Sammaan aikaan hotellihuoneisa parhaisiin tairjouksiin ("Tarjous on vain teille ja vain tänään!") sortuneet asijakkaat lukevat kauppakirijaan pienellä präntättyä tekstiä sopimuspapereista. He yrittää löytää tievon kuinka monta päivää on armonaikaa kaupan purkamisseen. 

Sen saarnan lisäksi me on käyty tietysti Kuusamon kirpputorit kiertämäsä, mukkaan tarttu jotaki tarpeellista ( tarpeetonta) tarpeellista ( tarpeetonta ).

Aamupäivällä leijaili lumihiutaleita harvakseltaan pihamaalle, siitä se lumen tulo alakaa.

Kuusamosta ajellaan Pohojanmaalle viikonlopuksi.  Pittää käyvä tarkistamasa kesällä kasattu hirsiläjä onko se pysyny kasasa. Kesällä laitettiin siihen peltikatos, vaan ei ehitty kiinnittää sitä  riittävän hyvin jotta se kestäs talaven tuulet ja tuiskut.  Katos pittää kiinnittää ny kunnolla ja kahtua muutenki  koko tontti ja talo läpi, että kaikki on ok. 


2 kommenttia:

  1. Kiva, kun päätitte pitää hieman syyslomaa ja ottaa ihan rennosti. Miten kävi, ostitteko lomaosakkeen? -Mukavaa loman jatkoa Pohjanmaalla!

    VastaaPoista
  2. Mukavaa lomaa! Ja niin kiinnostaa minuakin, ostitteko?

    VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Uskalla lekotella

Kahto ja mieti, mitä näät? Joskus on hyvä uskaltaa erottautua joukosta ja tehä asijat toisin miten muut tekkee. Jos kaikki muut ovat v...