lauantai 9. huhtikuuta 2016

Surr rurr saumurilla

Enpä muista millon viimeksi oon saumurilla ommellu. Saumuri on ollu kaapisa monet vuojet ku ei oo ollu oikeen intua ommella mittään. Eilen sytty ajatus, että jospa ompelisin muutaman uuven paijan.
Eilen otin saumurin esille ja testasin miten se ompellee. No eihän se ommellu. Piti alakaa tekkeen tee se itse huolto. Kaikki maholliset osat irti, puhistaa ja ölijytä. Pujottelin langat paikalleen ja kokkeilin millasta jäläkiä syntyy. Ei syntyny mittään ommelta, alalangat eivät nousseet ollenkaan. Olin jo jonku aikaa sen kans värkänny eikä se alakanu toimimmaan. Sannoin vaarille, että pittääköhän tämä viijä huoltoon jotta sais kuntoon. Vaari meinas että osta uus.
No en osta. Ei mulla niin palijoo tuu ommeltua, että uus saumuri kannattas ostaa.
Kone jäi pöyvälle oottelleen seuraavaa päivää, josko mummellilla ois sitte uutta puhtia värkätä sen kans.

No tännään kävin päivällä kangaskaupasa ja ostin kolome paitakangasta. Siinä uskosa tietysti että saumurilla ne ompelen.  Ajomatkalla mää huokasin Isälle ja pyysin, että jeesaa mua taas. Anna mulle viisautta ja ymmärrystä saumurin kans, että tajuaisin mikä siinä mättää ku se ei ompele.
Kotija tultua keitin kahavit, söin pari voileipää ja jatkoin kesken jäänyttä huoltohommaa.

Istahin ompelupöyvän ääreen ja kahtoin saumuria mukamas viisaanki olosena ja tuumasin mielessäni, että mistähän se toimimattomuus kiikastaa. Samasa tuli mieleen ajatus, että vaihampa neulan.
Joskus nimittäin ompelukone ei ompele kunnolla jos naulan kärki ei oo terävä tai neula on vähääkään menny vinnoon. Sattupa niin hyvä tuuri, että ompelulankaloojasa oli melekeen täys paketti saumurineuloja.
Uus neula paikalleen ja eiku kokkeileen.
Kappas vaan, konehan alako ompelleen. Äänen kiittelin Auttajaa, ku laitto mun hoksottimet toimimmaan.

Lankojen kiristelysä  meni oma aikansa, ne ku piti saaha kohilleen just eikä melekeen. Laiton vielä toisen neulanki konneeseen, jotta sauma on kerralla valamis eikä tarvi alakaa lisä ompeleita tekemään.
Palloja vaiko nelijöitä, miten sen kukanenki nähänee.

3 kommenttia:

 1. Apua saa helpoimmin pyytämällä. :)
  Nätti paita!

  VastaaPoista
 2. No minä tuskailin eilen ompelukoneeni kanssa. Piti tehdä pikkuinen korjaus lapsen hameeseen. Laitoin pallokärkineulan jottei reikiä tulisi kankaaseen, kun hameen korjaustarve oli juuri semmoisesta syystä johtuva. Silti tuli reikiä ja tikkikin surkeaa. Neula lienee huono. Pitäisi ehkä minun ostaa ihan uusi neulapaketti ja katsoa auttaisiko. Ja huokaista kanssa tuonne ylöspäin, että saisin koneen toimimaan kunnolla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja onnistuihan se hommani, kun vielä yhden neulan vaihdoin ja huokaisin sinne ylöspäin minäkin:)

   Poista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Tuvan ja kamarin laattiat

Parin viimesen viikon aikana on hirsitalolla ollu touhua. Laattioitten teko edistyy mukavaa vauhtia. Torstaina tämän näköstä....