tiistai 29. heinäkuuta 2014

Seköndhänd soppeja,kirppareita

Jos Suomesa on kirppareita lähes joka kylällä, täälä niitä on lähes joka kavun kuumalla.
 Unkarin ja Kroatian sopeisa on huomattava hintaero, arvatkaapas kummasa hinnat kalliimpia.

Kroatiassa löyvettiin aivan ihana vintage retro kirppis. Pari kertaa  yritettiin päästä sisälle, mut kummallakkaan kerralla ei ollut myyjää paikalla. Vähä jäi harmittaan ku ei päässy näkkeen soppia sisältä. Kahteleminen jäi näyteikkunan ihastelemisseen.

 Pyörijän pallolaukun löysin Kestheilystä. Ei voinu jättää ostamatta ku on niin hassun näkönen, oliskohan maksanu puolitoista eurua.
 Yks päivä käytiin pikkusen isommalla kirppiksellä. Kirppis on kaupungin puistosa, niin sanottu pihakirppis. Sissäänpääsymaksu oli sataviiskyt forinttia per lärvi, eli viiskyt senttiä. Alueella oli myyjiä joka lähtöön. Joku myi uutta tavaraa puoleen hintaan, toisesta pöyvästä kaupattiin vanahaa roinaa, tietysti antiikkina, ja hintakin sen mukainen.

Tanttukauppiaita oli kans niin palijo, että joka ikäselle naisihimiselle, jotka kirpparilla kiertelevivät niitä riitti, ja jäi vielä muillekin.

Lekojen myyjiä oli kans palijo. Moni oli pakannu lekoja yksittäin pieniin minikrip pusseihin, hintavia olivat lokotkin. Mulle jäi kynsiin kahet korvikset ja yks risti, saan siitä kivan kaulakorun kunhan löyvän sopivan ketjun.
Kokki löysi kameran.

Kirpparilla vierähti aikaa parisen tuntia kierrellesä ja kahtellesa. Olimma varanneet uintikamppeet mukkaan jotta päästään suoraan kirpparilta menneen uimaan. Ensin piti löytää oikija linkkuripysäkki ja linkkuri jolla päästäsiin toiselle puolen kaupunkia. Löytyhän ne ku aikamma hajettiin, pari harha-askeltaki tuli otetuksi, ku mun suuntavaisto toisinnaan vähä heittää.
 Linkkurilla ajeltiin Dagalyn kylypyllään.
Mukavahan tämmösesä paikassa oli polskutella.


1 kommentti:

  1. Mukavaa on ollu teijjän reissua seurailla. Melkein ku olis itte käynny! :D

    VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Aitta pieni punanen

Aitan seinät puhistuksen jäläkeen. Hellesää ei ollu paras mahollinen keli maalausta ajatellen mutta enpä vihtiny alakaa oottelemmaan piliv...