sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Kasvitieteellisesä puutarhasaSunnuntai on oikeen hyvä päivä kierrellä puutarhassa, joten suunnistimme sinne saatuamme aamutoimet suoritettua. Ainakaan ei ilman suhteen oo valittamista, mittari hipoo lähes  kolomiakymmentä astetta.
 Komijan näkösiä kukkaistutuksia.

  Palijon oli kahtelemista ja näkemistä. Monia kukkia jotka entisille puutarhureille perin tuttuja, mutta olipa myös semmosia kukkia, puita ja pensaita joita ei ikumaailmasa oo ennen nähäny. Punahattu-uute on kaikille tuttu, punahattupenkki oli varsin näyttävän näkönen.

Catalpa bignonioides on tämän suuri lehtisen, pitkä palakosen puun latinankielinen nimi. Tein oman suomalaisen version nimestä, jättipalakopuu. :)
 Toinen puu josa kans mahtavat siemenet, Moraceae Magula pomifera. Pallot on reilusti appelsiinin kokoisia, karhija pintasia, koristeellinen isokokoinen puu. Alakuperänen maa on Amerikka, mistä puu on tänne kulukeentunu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Aitta pieni punanen

Aitan seinät puhistuksen jäläkeen. Hellesää ei ollu paras mahollinen keli maalausta ajatellen mutta enpä vihtiny alakaa oottelemmaan piliv...