tiistai 22. heinäkuuta 2014

Avajaiset

 Eilen iltasella lähettiin käveleskelleen kaupungille ja istahimma joskus seittemän aikoihin Aidan terassille juomaan kupposet kahavia. Kokki tilas kapputsiinon ja mulle tuli kahavilatte. Aida kahavila sijaitsee keskusaukiolla, missä lähes joka ilta ollu jonkumoista mussiikki-ja tanssiesitystä.

Eilen illalla oli keskelle aukijaa levitetty punasia mattoja joitten päälle laitettu muutamia tuolirivejä siihen malliin, että sinne ootettiin tulevaksi korkia-arvosempaa kuulijakuntaa paikalle. Oltiin istuttu lähes tunti ku hoksattiin, että illan päälle oli alakamasa Kroatian World Game avajaiset. Ei maltettu lähtia pois, vaan jäätiin seuraamaan tillaisuutta mihin se kehittyy.
Avajaisten alakua ootellesa, esiintymislavan eesä ehti käyvä usijampi porukka reenaamasa omaa osuuttaan illan ohjelmaan. Meillä oli oikeen hyvä istumapaikka terassin reunasa, aukion puoleisella laijalla,mistä näki hyvin koko alueelle. Puoli yheksän
aikoihin meijän pöytään tuli istumaan vanhempi pariskunta, heijän kans muutama sana vaihdettiin illan aikana. Pariskunta osas hieman ruottia, olivat asuneet Jöötteporisa muutamia vuosia, lähteneet sinne karkuun Kroatian sottaa. Palanneet takasin kotiansa ku sotatilanne oli rauhottunu.

Avajaiset alako yheksältä Kroatian kansallislaululla. Sen jäläkeen oli esittely kaikista maista urheilijoita, joita on mukana kisoissa. Kroatian World Game osallistujat ovat kroateja, jotka asuvat eri puolilla maailmaa. Suomesta ei ollut kettään, olisin kyllä huutanu ja hurrannu kurkun täyveltä, jos Suomen lippu olis näkyny.

 Illan aikana oli monenlaisia tanssiesityksiä puheitten lomassa. Nähtiinpä ihan ite  parlamentin puhheenjohtajaki, joka piti lykykäisen puhheen toivotellen väen tervetulleeksi Zagrepiin. Eihän niistä puhheista, eikä lauluista mittään ymmärtänyt, mutta ilimapiiri oli mahtava. Hyvä päätös päivälle.
 Yks illan mahtavimpia esityksiä oli Ana Rucner.

 Alla olevasta linkistä pääset matkalle Zagrepiin Anan seurassa.http://youtube/OT7fSUV6Ff8 

1 kommentti:

  1. Tökkii tää ulostulo. Siis olipahan hieno esitys ja tytöllä aika ilmava sello. :)

    VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Aitta pieni punanen

Aitan seinät puhistuksen jäläkeen. Hellesää ei ollu paras mahollinen keli maalausta ajatellen mutta enpä vihtiny alakaa oottelemmaan piliv...