perjantai 25. huhtikuuta 2014

Rikkaat rikastuu, köyhät köyhtyy, entäs jos oliskin toisinpäin?

Kyllä mua suuresti ihimetyttää ja välillä meinaa ihan suututtaa se, miten palijon jotku ihimiset käyttää törkeesti hyväkseen ommaa asemaansa. Esimerkkinä ny vaikka isojen fimojen pomot, joilla palakat hippoo jo taivasta ja aina vaan ollaan enemmän vaatimasa. Luulis, että palakat on sitä suuruusluokkaa, että niillä pärijää niin ettei sen lisäksi tarvis maksella mittään ekstrarahoja, hyvänmiehen lissää.
Voishan antaa Fazerin suklaalevyn tai Pandan pantteripussin. :) :)
Entäs samasa firmasa olevat muut työntekijät? Mitäs lisiä heille maksettaan?

Olishan palijo kristillisempää ja yhteiskuntaa rakentavampaa jakkaa ja maksaa ne pomojen ekstrarahat työntekijöitten kesken. Sillä keinon pikkusen saatas tasotusta tähän systeemiin.
Ahaneus ajaa ihimisen piitaamattomuuteen, ku minäite oon keskipisteenä. Ku haalii itelleen enemän kuin välttämättä tarvii, se mennee liijallisuuteen ja överiksi ja se on pois toisilta.

En sitä sano, etteikö pomoille tulis suurempaa palakkaa maksaa mitä työntekijöille, toki pittää, kantavathan he suuren vastuun. Mutta joku kohtuushan se tulis siinäki hommasa olla.
 On ihimisiä jotka muutamalla sajalla eurolla joutuvat tulemaan toimeen. Ohan se ihan posketonta, että toiset ei mukamas pärijää kymmenillä- saatikka sajoilla tuhansilla.
Voi kääk...

Eihän se oo väärin eikä huono asia, että jotku ovat elämässään onnistunneet ja pärijänneet niin, että ovat pomoiksi päässeet. Mut se on huono asija, että sitä asemaa käytetään väärin.

Lapsilisien maksaminen voitas kans porrastaa kuten verotuskin. Mitä pienemmät tulot, sen suuremmat lapsilisät. Voitas asettaa palakkakatto, joka määrittellee sen misä vaiheesa lapsilissää ei makseta ollenkaan.
 No, tietystihän siitä ois heti sanomista, ettei olla tasavertasia ku toiset saa ja toiset ei.
Tää nykynen systeemikö sitte ois tasavertasta?
Ehkä pikkusen voitas yrittää kuiluja pienentää, vaan löytyykö siihen tahtoa ja halua.

 Kymmenien tuhansien kuukausipalakkalaisen lompsasa se ei tuntus missään, vaikka muutama kymppi hänen tuloistaan väheniskin. Hälle kyllä vielä jää elämisseen yllin kyllin.
 Mut sen satoja euroja tienaavan lompsasa se jo tuntuukin ku sais muutaman kympin enemmän. Monen köyhän elämää se helepottas kummasti ku vois nukkua yönsä levollisimmin. Vähenis pikkusen se alituinen murehtiminen ja huolehtiminen, että riittääkö rahat, miten täsä pärijätään.

Mielenkiintonen sana tuo tasavertasuus.
 Mistä se lähtee, mikä sen synnyttää, pitääkö kaikesa, kaikesta löytyä aina tasavertaisuus?
Mitä on epäitsekkyys? Mihin se vaikuttaa, mitä se saa aikaan kun se pääsee valloilleen ja hallitteen?2 kommenttia:

 1. Näin on ollut iankaikkisesti.. Se on jo syntyessä säädetty, perhe, paikka ja maa.. Me ei Suomessa edes tiedetä mitä köyhyys on, ( Paitsi nälkävuosina) Niin monessa maassa lapset ja aikuisetkin kuolevat nälkään, kun kaikilla rikkailla olisi kummilapsi köyhistä perheistä paikasta riippumatta se auttaisi jo paljon..Toivotaan että rakkaus ja välittäminen laajenisi itsestä ulospäin

  VastaaPoista
 2. Niin,

  Joka päivä joutuu itseään huomauttamaan ettei ajattelisi liikaa näitä asioita. Jokainen on oman onnensa seppä mutta toiset saavat takoraudat ja pelit sekä alasimet jo syntyessään.

  Kansakoulun aapisirjassa oli kertomus Autiosta ja Päiviöstä. Kahdesta veljeksestä jotka perivät ison metsäpalstan ja miten erilaisesti he sitä hoitivat. Toinen kaatoi kaikki puut ja kylvi tuhkaan viljan siemeniä jne. Toinen antoi puiden kasvaa ja harvensi.

  Jotenkin silloin mietin miten kaskiviljely on kuitenkin muualla suosittua ja nykyään mietin miten aukkohakkuut ovat ihan valtahommaa nykyaikana.

  Onhan se Osmo Soinivaarakin todennut että köyhyys periytyy ja totta se on että ilman rikkaita sukulaisia ja suhdeverkostoa joutuu maksamaan asumisestaan ja lainoistaan paljon enemmän. Silti jotkut osaavat pelata ja haalivat omaisuutta vaikka paljoa ei ole lähtiessä. Huomaavat että omaisuudesta tulee myös murhetta vaikka sitten pankkitilin pullistellessa ei tarvitse ruokakaupassa valkkailla niin viljalti.

  VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Vintillä pikkupuolen välikaton laittua

 Pikkupuolen vintin välikattoa ollaan laitettu kuntoon. Vanahat täytteet lapioitiin ensin ulos, niinku aiemmin kirijotin. Sitte vanaha vint...