lauantai 16. maaliskuuta 2013

Voiko ihanammin päivän ennään alakaa kuin juomalla muutaman kupillisen kahavia ja syyvä mussuttaa suklaamoussekakkua.??

Kauhia mieliteko tuli illalla saaha suklaamoussekakkua. Eihä se auttanu muu ku tehä. Aamulla sen sitte ihan eka hommakseni kuorrutin niin saatin jo toiselle kahavikupposelle leikata mojovat palaset. Kakku on vähä työläs tehä ku niin monta työvaihtetta, mut on se niin hyyvvää että kannattaa kokkeilla.
Täsä ohoje.

Kakkupohoja: 4 munnaa, 2dl sokeria, 1,5 tl leivinjauhetta, 2 dl jauhoja, 2 rkl kaakaojauhetta
Tehhään ihan tavallisesti kuin kääretorttua tekis, taikina kaajetaan irtoreunakakkuvuokaan ja paistettaan 175 asteesa parikymmentä minnuuttia.

Täyte: 200 g suklaata sulatettaann, 2 munnaa, 200 g tuorejuustua ( ite käytin rahka+jukurttia n. 2 dl yhteensä), puoli dl sokeria, 2 dl kermaa, 4 liivatelehtiä, 2dl appelsiinimehua ( tai jotaki muuta sopivaa)
Livatelehet likuammaan kyymään vetteen.Kerma vaahotettaan. Munista erotettaan valakuaiset jotka vatkataan vaahoksi. Keltuaiset ja sokeri kevyesti vaahoksi, siiihen joukkoon lisätään sulatettu suklaa, tuorejuusto ja sekotettaan. Lisätään kermavaahto ja valakuaisvaahto varovasti sekotellen. Lopuksi liivatteet jotka sulatettu tilikkaseen kuumaa appelsiinimehua.

Jäähtyny kakku leikattaan kolomeen ossaan. Irtoreunakakkuvuuan pohojalle laitettaan yks kakkulevy, sen päälle suklaamoussea, seuraavaksi kakkulevy, loppu suklaamousse ja päällimmäiseksi kakkulevy. Annetaan hyytyä jääkaapisa yön yli.

Komia päivä. Kokin kans käytiin päivän kävelylenkki tekemäsä. Kahtottiin nuita valtavia lumikasoja että ovat osasta taas aivan valtavia. Hyvä jos ehtivät toukokuulla kaikki sullaan.
Vuonna 2006 on kuulemma ollu yhtä kylymä maaliskuu mitä ny ollu. Vaan taisi ne lumet sinäki kevväänä sullaa ja kesä tuli? Yks kevät oli sellanen että kesäkuun alusa oli vielä etupihan puolella kasa lunta. Siihen kohtaan ku ei pääse aurinko sillaitte paistaan että hetkesä sulattelis. Mut aina on ennen juhannusta kuiten lumet lähtenneet, teheneekö tuo poikkeusta tälle vuottakkaan?

Lepposaa viikonvaihetta mutinoitten lukijat.


5 kommenttia:

 1. Ei olisi pitänyt lukea koska olen heikkona suklaasta tehtyihin juttuihin. Hyvän näköinen ja varmasti makuinenkin joten mun on pakko ruveta kinuamaan eukolta josko se viitsisi väsätä tuollaisen. Mukavaa viikonloppua sulle ja kokille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tottahan eukko tekkee ku nätisti kinuat, luppaat vähä selijästä iltasella rapsutella.:)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Joo, ei oo liijan makija tuo täyte, mennee kerralla melekeen puoli kakkua. Poika tuli käväseen pikkulikkojen kans, kakusta ei oo ennää jälellä muutaku maistiaispalanen rasijasa miniälle vietäväksi. :)

   Poista
 3. Onneks söin just makeen nälkää yhen suklaamunan, ni ei paljoo tee mieli tota kakkuu. Maistaa kyl voisin. ;D

  VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Tuvan ja kamarin laattiat

Parin viimesen viikon aikana on hirsitalolla ollu touhua. Laattioitten teko edistyy mukavaa vauhtia. Torstaina tämän näköstä....