keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Tulihan se

On sitä pikkusen saanu kyllä ootella ja melekeen ehin jo tuskastummaanki tuon märkyyven ja kosteuven kans. Mut tälle aamua ei tarvinnu tuskailla. Pakkasukko oli saanu jäähyttimensä toimintaan ja kuurannu pihamaan mukavan kohomeiseksi. Pahasti ei ollu tietkään luikkaat ku ehtivät kuivua ennen pakkasen tulua.
Oikeen mukava oli ajella ja ihastella kuulakasta talavimaisemmaa.

Tähän aikaa vuojesta aika outo ilimiö tuola taivaanrannasa. Mitenhän tuota kuvvailis jotta sais maalattua tojellisen tuntusen kuvan siitä miltä se näyttää.
Taivaan ranta helottaa punasenkeltasena. Ilimiö on juuri ja juuri jaksanu nousta lähes puoleksi näkyville. Erikoista siinä on se, että vaikka se paistaa kaiketi yhtä kirkkaasti ja saman suurusella lämpömäärällä ku kesälläki, nii se ei ota silimiin.
 Liekkö se tuo pakkasilima tehenee sen että suodattaapi jotenki sätteet? Joku mua viisaampi ja asijaa tutkinu tieteisinsinööri saattas osata antaa oikeen hyvän laajakatseisen selityksen siitä, miten auringon lämpöenergia on kehittyny, miten se vaikuttaa ja mikä siihen vaikuttaa.
Pittää jäähä oottelleen jospa jostaki joskus osus jonkulainen artikkeli silimiin kyseisestä aiheesta.

En sillä sano että asija mua kauhijasti kiinnostas. Ettimällä ettimään en jaksa alakaa tietua ja vastausta, oon liijan laiska semmoseen, tai en laiska, mut puuttu vissiin se intohimo tuota aihetta kohtaan. Oon kuullu että jos johoki asijaan on intohimo nii sitähän ettii ja tekkee kaikkensa sen etteen jotta sen saavuttaa ja siitä asijasta voipi sitte iloita ja nauttia.
No yks hyvä esimerkki on kahavi. Aivan mahottoman ihania makukahaveja löytyy yhestä kahavikaupasta. Jo se, että kahavikaupasta ostetut pienet kahavipussukat ku lattoo kaapin hyllylle, aiiihhh..ihanaa sitä tuoksua mikä niistä tulleepi.
Joka pussi tuoksuu tietysti sille mitä maustetta kahavin sekkaan on laitettu.  Carmen purlee on ehoton suosikki, toinen makuelämys mihin oon tykästyny on Blueberry Cream, nams...nams.. Itekki voi tehä makukahavia esim. ku pirahuttaa pikkusen kaartemummaa kahavinsakkojen sekkaan, tuoksuu ja maistuu joululle. :)

Intohimoahan saattaa tuntia tekemäänsä työhön tai johonki harrastukseen. Mukavaa se myös parisuhteesa ku ykskaks iskee se hallaamisenhinku ja pusuttelun tarve.
Intohimoa saattaa syntyä sillonki ku vanaha autonromu alakaa yskimmään ja sanomaan irti työsopimustaan. Lähet autokauppaan kiertelleen ja kahtelleen, auta armias jos et oo varautunu ja valamiiksi puhunu kotona asijaa, (suinpäin ei autua osteta.)
 Kaupasa ku iskee se intohimo saaha just se tietyn värinen ja mallinen auto nii kaikkensahan siinä saa tehä ettei sitä siltäseisomalta osta.
Ainaki pittää yhen yön yli miettiä.

No ny se ilimiö nousi näkösälle kokonaan kellon ollesa 10:50, tästähän tuli aurinkoinen päivä.

Mitäpä sitä muuta?? Ei varmaan tällä kertaa tään kummempia.

Mukavaa päivää!

1 kommentti:

  1. Hyvä tietää, että tallessa se aurinko on;)
    Täällä on tasasen harmaata, mutta nyt on pikkasen tullut onneksi pakkasta.

    VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Tuvan ja kamarin laattiat

Parin viimesen viikon aikana on hirsitalolla ollu touhua. Laattioitten teko edistyy mukavaa vauhtia. Torstaina tämän näköstä....