torstai 27. syyskuuta 2012

Sehän alako kukkiin...

 Poijalta sain kiinaanruusun alun muutama vuosi sitte. Alakuperänen " emokukka" ei oo kukkinu kertaakaan. Otin siitä vuosi sitte pistokkaita ja laiton kasvammaan uuven, jota en oo leikkonu ollenkaan. Kesällä, ku olimma Unkarin reissulla poijan hommana oli huolehtia kukkien kastelusta. Kas kummaa, jokunen viikko sitte alako  nuorempi kiinanruusu lykkäämään nuppuja.
 Pienellä jännityksellä seurattu että tipahtaako nuput vai pysyykö. Ny alakaa olla kukka lähestulukoon auki ja onki kerrottu kukkanen versio.
Viirivehka on toinen mikä alotti kukkimisen " kesähoijon" jäläkeen. Mitähän lannotetta poika lie kukille antanu ku innostuvat niin kovasti kukkimmaan. :)
Ja orkideakin. Se jos mikä ihimetyttää, orkideat ku ovat hiukan vaateiaampia hoijettavia että ne kukkii toistamiseen. Pitänee pyytää poikaa toistekki kukkien hoitajaksi. :)


1 kommentti:

  1. Itse olen huomannut, että kun unohtaa 'hoitaa' jotain kukkaa, niin pian se alkaa kukkia. Kliivian unohdin vallan piharakennuksen yläkertaan ja kun sitten kastelin sitä, niin huomasin isot nuput ja se kukki kolmella vanalla. Samoin tekee posliinikukka, kun sitä vähän 'kiduttaa' eli pitää kuivana.

    Mutta sinulla ehkä pojan hellä hoito auttoi kukkiasi;)

    VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Retronukke

Vanahan nuken ystävältä sain sen raajat kaikki irronnet vain. Kuminauha hauras ja rikkonainen ei pitäny sitä koossa lain. Pieni m...