lauantai 15. syyskuuta 2012

Saje

Ny on tullu taas vettä ihan reippahasti. Yöllä heräsin siihen ku vesiränni rämisi veen valuesa sitä myöte. Meijän asunto on talon päävysä, makkari just se nurkkahuone jonka ulukopuolella nurkalla on vesiränni. En tiijä onko ränni joteki huonosti kiinnitetty vai onko sinne sisälle jääny jotaki moskaa ku se pittää semmosta räminää aina vesisatteella.
Mut kaikkeen tottuu, jopa rännin räminään. Vaikka siihen havahtuuki yöllä, samantien sitä jatkaa unijaan eikä muista juurikkaa aamulla että ois ränninsoittoa kuunnellu.

Meillä ajatuksena lähtiä käväseen yhellä mökillä iltapäivällä. Jospa se tuo vesisaje tuosta vähä hellittäs. Ny se kyllä vaan yltyy. Piiskaa olohuoneen ikkunaan semmosella paineella että pesseytyy ikkkunat samalla. :) Mieletön ropina kuuuluu.
Puolukoita ois ollu kiva poimia tälle päivää ku on aikaa, mut taitaa olla mehtä nii märkä ettei sinne viitti lähtiä posuammaan. Mut saunommaan ja makkaraa paistelleen mökille on ihan kiva mennä.

Iltapäivästä saje lakkas ja oli oikeen ihana auringonpaiste. Kävin mökin ympäristösä vähä kahtelleen ja sielähän oli mahottomasti mustikoita. Iski hinku. Ei auttanu muu ku hakia autosta poimuri ja ämpäri jotta saa hinkunsa tyyvytettyä. Olihan ne marijat aika kosteita satteen jäliltä, mut mitäpä se haittaa. Muuten olivat vielä ihan hyviä ja napakoita, ei ollu pakkanen niitä päässy nipistelleen ku vaaran rinteellä olivat.
 Sillä aikaa ku minä kyykin mehtäsä kokki oli lämmittäny saunan ja tuli  huutelemmaan että sais tulla saunaan. Sehän vaan mulle passas ku ämpäri alako olla lähes täynnä. 
Saunas oli ihan järven rannalla , pari kertaa piti kävästä pulahtamasa järvesä. Kokkia en saanu mukkaan vaikka kuin keksin mielestäni hyviä houkutuksia.Tuumas vaan että vesi on liijan kylymää.
Mökin puolella keittelimmä kahavit ja paistomma makkaraa. Masu täynnä oli hyvä kellahtaa sohovalle loikoileen, eikä kauvaakaan ku olin unesa. :)
En varmaan nukkunu ku 10 minsaa mut jotaki unta ehin nähä, kokki kysäs ku sain silimäni auki: nukahikko sää?
Kotia ajeltiin toista reittiä mitä tullesa. Aateltiin että jos sattus vaikka löytymmään puolukkapaikka ja löytyhän se. Pienonen hakkuualue ja niin mahottomasti puolukkaa pienellä alalla että ei menny varmaan verttituntiakkaan ku oli 6 l poimittuna. Puolukoita meillä ei syö ku minä joten tuo määrä kyllä riittää. Olimukava ja nautinnollinen mökkireissu.

2 kommenttia:

  1. Täälläkin satoi mutta nyt paistaa:)

    VastaaPoista
  2. Meil rämis kans rännit. Hain muutaman millin paksust kumii ja leikkelin sopivat palat sinne rännin alapäähä. Ny vesi tippuu siihe kumii eikä rämise yhtää.

    VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Virkattu liina

Toivosa on hyvä ellää, sano lapamato. Mullaki on toive, että joskus meijän hirsitupa on valamis ja saahaan viijä sinne kirpparilta ostettu...